Πανσυριανή προσευχή για τις εξετάσεις των μαθητών

Published on: 15 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 517

Tags: ,

Πνευματική προετοιμασία εφήβων και νέων

Μια απαιτητική περίοδος πλησιάζει για τους μαθητές, η οποία απαιτεί συγκέντρωση, πίστη και αυτοπεποίθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η εξεταστική περίοδος ξεκινά με στόχο να προσφέρει στα παιδιά τις γνώσεις και τα θεμέλια για να πετύχουν κάθε στόχο τους, για να ανοίξουν τις πόρτες τους στο μέλλον…η Ε.Κ.Ν.Ε Σύρου βρίσκεται δίπλα σε όλους αυτούς τους μαθητές που «αγωνίζονται» και σε όλους τους γονείς που αγωνιούν δίπλα στα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό, τη Κυριακή 12 Μαΐου προσκλήθηκαν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στον Ι.Ν του Αγ. Φραγκίσκου στην Αζόλιμνο για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να προσευχηθούμε για την επιτυχία τους στις σχολικές εξετάσεις.

Ο Επίσκοπος, οι ιερείς, οι γονείς και τα παιδιά προσευχήθηκαν στον Κύριο να δώσει δύναμη, κουράγιο, σιγουριά σε όλους τους μαθητές που θα εξεταστούν σε λίγες μέρες και μέσα από τη πίστη τους στον Θεό να νιώσουν την παρουσία Του και έτσι σίγουροι  να ξεκινήσουν αυτή την απαιτητική περίοδο . Γιατί Εκείνος είναι πάντα δίπλα τους για να τους φωτίζει και να τους καθοδηγεί. Η κοινή αυτή προσευχή προετοίμασε πνευματικά και ψυχικά τους νέους για τη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί, τους έκανε να αντιληφθούν ότι η σοφία που πηγάζει από τον Θεό, το Πνεύμα το Άγιο που φωτίζει, έρχεται σε βοήθεια μας στις αδυναμίες μας και μας βοηθά για να φέρουμε καλά αποτελέσματα.

Στις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ο Κύριος πορεύεται μαζί μας και το Πνεύμα το Άγιο δίνει τη Θεία φώτιση φροντίζοντας τη διαύγεια του νου και τη καθαρότητα της σκέψης. Εκεί αποσκοπούσε και η προσευχή για τις εξετάσεις, να καθαρίσει τη σκέψη των νέων, να βοηθήσει να θέσουν σωστούς στόχους και να χαράξουν τη δική τους πορεία υπό την καθοδήγηση Του. Η πίστη τους στο Θεό Πατέρα μας, θα τους φωτίσει την οδό να κατακτήσουν κάθε στόχο τους και να επιτύχουν στις φετινές εξετάσεις.

Η εμπιστοσύνη στον Κύριο, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό των εξετάσεων, εμπνέει θάρρος, εργατικότητα και σιγουριά. Κάθε μαθητής θα βρει τη δύναμη να προετοιμαστεί και να πετύχει γιατί Εκείνος βρίσκεται στο πλάι του, συμπορεύονται, δίνει κουράγιο και γεννά την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Προσευχηθήκαμε όλοι μαζί για αυτό, και για  να εξαλείψει το άγχος από της καρδιές τους, να τους δώσει εμπιστοσύνη και πεποίθηση στους εαυτούς τους!

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή δύναμη και στους γονείς καλό κουράγιο!

Καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά και να μη ξεχνούν ότι ο Κύριος είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, τους βοηθά και τους φωτίζει πάντα!

Μαιρηλίνα Φρέρη

Comments are closed.