Πανσυριανός Εορτασμός του Προστάτη της Νεολαίας, «Χριστού Βασιλιά»

Published on: 24 Νοεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 928

Tags: ,

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και νεανικότητα η Πανήγυρης του Χριστού Βασιλιά, προστάτη της νεολαίας μας.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη, κατάμεστο από την παρουσία τόσο των εφήβων μας αλλά και των νέων της Ε.Κ.Ν.Ε. Σύρου, τελέσθηκε η Θεία λειτουργία από τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, λόγω απουσίας του Σεβασμιοτάτου Πέτρου Στεφάνου, καθώς και με την παρουσία του εφημερίου, π. Ιωάννη Μαραγκού αλλά και του Εκκλησιαστικού Παραστάτη Νεολαίας, π. Νικολάου Ρούσσου.

Στην ομιλία του μας παρουσίασε τι είδους βασιλιάς είναι ο Χριστός, και ποια Βασιλεία ήρθε να φέρει στον κόσμο και στις καρδιές μας. Μια βασιλεία όπως μας την παρουσιάζουν οι παραβολές του Ευαγγελίου, και την οποία καλούμαστε και εμείς να την κάνουμε ορατή μέσα στον κόσμο.

Με επικεφαλείς τους εμψυχωτές και υπό τις συντονιστικές οδηγίες της Πανσυριανής Επιτροπής Νεολαίας, αλλά και την νεανική χορωδία της Ε.Κ.Ν.Ε. μας, η τελετή απέκτησε ένα ξεχωριστό συμβολικό νόημα και ρυθμό.

Με μια συμβολική πράξη, λοιπόν, όπου ο κάθε νέος σημείωνε σε ένα ιδιαίτερο χαρτί την σκέψη του, το εναπόθετε με εμπιστοσύνη στα πόδια του Εσταυρωμένου Ιησού, στη συνέχεια, είχε την χαρά να βρεθεί μπροστά στην μεγάλη αποκάλυψη, που δεν είναι άλλη από τον ΙΗΣΟΥ = ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως προέκυψε όταν πλέον φωτίστηκε η κρυμμένη λέξη, με τα κεράκια που άναψαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Η χορωδία δεν σταμάτησε να δίνει ρυθμό και να ντύνει όμορφα και μελωδικά την κάθε στιγμή προσευχής, με τη συνοδεία από αρμόνιο, κιθάρες και κρουστά όργανα καθώς και άσματα νεανικά και χαρούμενα.

Ήταν μια μεγάλη γιορτή, μια χαρούμενη γιορτή!!!

Έφηβοι του τμήματος Ε.Κ.Ν.Ε. Ερμουπόλεως, ως υπεύθυνοι και οικοδεσπότες στο χώρο εκεί, κέρασαν γλυκά όλο το εκκλησίασμα κατά την έξοδο του, ενώ παράλληλα είχαν προετοιμάσει και το πάρτι που ακολούθησε για τη Νεολαία στην Ενοριακή αίθουσα με διάφορα εδέσματα, αναψυκτικά καθώς και μουσική… όλα τα απαραίτητα για την διασκέδαση που ακολούθησε!!

Και του χρόνου με τον ίδιο ενθουσιασμό στις καρδιές όλων μας!!

Comments are closed.