Πανσυριανός εορτασμός της Αγίας Δωρεάς

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ερμούπολη, η περιφορά της Αγίας Δωρεάς του Πολυτίμου Σώματος του Ιησού Χριστού.

Της περιφοράς, προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποίο προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο οποίος βρέθηκε στη Σύρο, – αναπληρώνοντας τον Σεβ/τατο Επίσκοπό μας π. Πέτρο Στεφάνου ο οποίος βρισκόταν για ποιμαντικούς λόγους στην Εκκλησιαστική Επαρχία της Κρήτης – ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο Σεβ/τατος π. Νικόλαος Φώσκολος πρώην Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας καθώς και οι ιερείς της Σύρου, πλαισιωμένοι από πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του αμέσως μετά την ακολουθία του Λόγου, ο Σεβ/τατος Αρχιεπίσκοπος π.Σεβαστιανός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη Δωρεά που μας έκανε ο Ιησούς, αφήνοντάς μας το πολυτιμότατο Σώμα Του, δείγμα της άπειρης αγάπης του για μας, με το οποίο ερχόμαστε σε κοινωνία μαζί του κάθε φορά που τελούμε τη Θεία Ευχαριστία και τον λαβαίνουμε ως τροφή της ψυχής και του σώματός μας.

Της πομπής που ακολούθησε περιφέροντας το Πανάχραντο Σώμα του Χριστού, συμμετείχαν πρώτα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, τα Λάβαρα των Αδελφοτήτων που υπάρχουν σε κάθε ενορία όπως της Αμιάντου, του Αγ.Ισιδώρου, κ.α. εκπρόσωποι της νεολαίας από τα τμήματα ΕΚΝΕ των εφήβων και των νέων, τα παιδιά που έλαβαν φέτος για πρώτη φορά τη Θεία Κοινωνία και το Χρίσμα (και για τα οποία μαζί με τους γονείς τους τελέστηκε παράλληλα ξεχωριστή Θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του Ησυχαστηρίου των Αδελφών του Ελέους) και ακολούθησε το Πανάχραντο Σώμα του Ιησού συνοδευόμενο από την Χορωδία του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας και τους πιστούς που συμμετείχαν.

Αναμφίβολα τέτοιες στιγμές πανσυριανής προσευχής ενισχύουν το αίσθημα ενότητας της τοπικής μας Εκκλησίας ενώ δίδεται η μαρτυρία πίστης σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η αμφιβολία και η απομάκρυνση από το Θεό.

Σ.Δ.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: logotypos.gr

Comments are closed.