Πανσυριανή προσευχή για τις Ιερατικές και Μοναχικές Κλήσεις

Published on: 1 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 947

Tags:

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, η τοπική μας Εκκλησία προσευχήθηκε για την Αφιερωμένη Ζωή, για τις Ιερατικές και Μοναχικές Κλήσεις,  την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στον ενοριακό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως στη Βάρη, με την παρουσία του Σεβ.Επισκόπου μας Πέτρου, του Σεβ.Επισκόπου τέως Σύρου Φραγκίσκου  και σχεδόν του συνόλου των ιερέων των ενοριών μας.

Στην όμορφη και ζεστή τελετή συμμετείχαν πολλά παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων με τη συνοδεία των γονέων τους, έφηβοι και νέοι από τα τμήματα της ΕΚΝΕ, ενώ την ακολουθία εμπλούτισε η χορωδία των νέων με συνοδεία κιθάρας και αρμόνιου.

Η τελετή ξεκίνησε από την ενοριακή αίθουσα όπου όλοι οι πιστοί κρατώντας ένα κερί, σύμβολο της φλόγας της πίστης που άναψε του Πνεύμα του Κυρίου την ημέρα του Βαπτίσματός μας, κατευθύνθηκαν προς το Ναό, εκεί προσευχήθηκαν και άκουσαν τις μαρτυρίες μοναχών και μοναζουσών που ζουν και εργάζονται στη Σύρο, μέσα από τις μοναχικές τους κοινότητες, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, διαμέσου της αφιερωμένης ζωής τους στον Κύριο, και προσευχήθηκαν γι αυτούς.

Τόσο ο πατέρας Παολίνο, Καπουκίνος μοναχός στο Τάγμα του Αγ.Φραγκίσκου, όσο και η Αδ.Λουκία, μοναχή του Τάγματος των Αδ.του Ελέους, αλλά και ο Αδ.Φραγκίσκος, μοναχός του Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων, έκαναν μια δημόσια κατάθεση ψυχής, ανατρέχοντας στην σημαντική εκείνη στιγμή της ζωής τους, όπου άκουσαν τη φωνή του Κυρίου και απάντησαν θετικά στο κάλεσμά Του, αφιερώνοντας για πάντα τη ζωή τους σε Εκείνον, με αγάπη, εμπιστοσύνη, πίστη και ελπίδα στο θέλημά Του, υποσχόμενοι, φτώχεια, αγνότητα και υπακοή, τις τρεις αρετές που χαρακτηρίζουν τη ζωή, την αφιερωμένη στο Θεό.

Η προσευχή αυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας είχε χαρακτήρα ευχαριστίας προς τον Κύριο, για τα μοναχικά τάγματα που έχει δώσει στην τοπική μας Εκκλησία, και ιδιαιτέρως  για το έργο που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν.

«Η αφιερωμένη ζωή είναι ένας πλούτος για την Εκκλησία. Η μοναχική ζωή αποτελεί για την Εκκλησία ένα αναντικατάστατο σημείο ζωτικότητας. Πράγματι, εκεί που υπάρχουν μοναχικές κοινότητες, χάρη στο ιδιαίτερο χάρισμά τους, δίνουν ζωή σε πρωτοβουλίες για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων, για τη φροντίδα των ασθενών, των ηλικιωμένων και των αναγκεμένων».(από την ακολουθία της τελετής)

Το Έτος που διανύουμε έχει κηρυχτεί από τον Άγιο Πατέρα, Πάπα Φραγκίσκο, ως έτος αφιερωμένο στη «μοναχική, αφιερωμένη ζωή».

Η τοπική μας Εκκλησία, έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, από ιερείς και νέους μοναχούς και μοναχές.

Έχει ανάγκη από ποιμένες που θα συνεχίσουν να κηρύττουν το Λόγο του Θεού, θα χορηγούν τα Μυστήρια, θα είναι μάρτυρες της αγάπης του Χριστού για τον κόσμο.  Έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που δεν θα διστάσουν, αλλά θα τολμήσουν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο Χριστό, ακολουθώντας τον, και θέτοντάς τον οδηγό τους.

Αυτό το χρόνο, αλλά και κάθε μέρα της ζωής μας, να σκεφτούμε πιο πολύ στην προσευχή μας, το σκοπό αυτό, για τον οποίο κήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος το έτος αυτό, ως «έτος για την αφιερωμένη, μοναχική ζωή», ενθυμούμενοι πάντα τα λόγια του Ιησού: «Ζητάτε και θα σας δοθεί».

IMG_6490

Την ακολουθία εμπλούτισε η χορωδία των νέων με συνοδεία κιθάρας και αρμόνιου

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.