Πανσυριανή προετοιμασία νέων & εφήβων για το Πάσχα

Published on: 26 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 978

Tags:

Πανσυριανή προετοιμασία νέων για το Πάσχα

“Και εμείς, όπως ο τυφλός έχουμε ανάγκη να θεραπευτούμε από την τύφλωση  μας”

Με επιτυχία και σε ένα όμορφο κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η Πανσυριανή Προετοιμασία Νέων Λυκείου και Νέων 20 και άνω.

Ήταν μια τελετή μετανοίας, βασισμένη στην Ευαγγελική περικοπή του τυφλού (Ιω 9,1-43). Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης με την ομιλία του προετοίμασε τους νέους για να πλησιάσουν στο μυστήριο της Συμφιλίωσης (εξομολόγηση).

Μερικά σύμβολα, όπως το φως, ο Λόγος, το νερό, βοήθησαν στο να δημιουργηθεί κλίμα περισυλλογής και ηρεμίας, ώστε να αναλογιστούν περισσότερο τη ζωή και τη σχέση τους με τον Κύριο και με τα αδέλφια, για να δεχθούν το Πασχαλινό Μυστήριο.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους μας: «Καλό και Άγιο Πάσχα!»

Οι εμψυχωτές

Πανσυριανή προετοιμασία εφήβων για το Πάσχα

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η Πνευματική Προετοιμασία Ε.Κ.Ν.Ε. Εφήβων για το Πάσχα, στην οποία και συμμετείχαν έφηβοι απ’ όλη τη Σύρο και τα τμήματα της Ε.Κ.Ν.Ε.

Μέσα από τις δραστηριότητες που τους προτάθηκαν, σκοπός ήταν να ‘’ψυχαγωγηθούν’’, μελετώντας στιγμές και γεγονότα από το Πάθος του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού.

Κλήθηκαν λοιπόν, δουλεύοντας σε υποομάδες να ανακαλύψουν Τον θησαυρό.  Πέρασαν από δοκιμασίες, με τις οποίες ήρθαν σε επαφή με το Λόγο του Θεού, μελετώντας τέσσερις περικοπές του Πάθους Του: την καταδίκη, τη σύλληψη, τη σταύρωση αλλά και την Ανάσταση Του. Εμβαθύνοντας τες στάθηκαν στη στάση που κράτησε ο Ιησούς και πώς τα πάθη του μπορούν να φωτίσουν και να μας δώσουν δύναμη στην καθημερινή μας ζωή.

Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αναπαραστήσουν θεατρικά την περικοπή που είχαν μελετήσει.

Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάτω από τα πεύκα.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μας…

ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΑΓΙΟ  ΠΑΣΧΑ!!

ΟΙ ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ

Comments are closed.