Πανήγυρη στο εξωκλήσι της Παναγίας στη Χαλανδριανή

Published on: 16 Αυγούστου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 328

Tags: ,

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, Εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, πανηγύρισε το ομώνυμο Εξωκλήσι στην Χαλαδριανή της Απάνω Μεριάς. Το πρωί στις 10:30 τελέστηκε  πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου,στην οποία ανήκει το εξωκλήσι, π.Ιωσήφ Πρίντεζη.

Εκατοντάδες, όπως κάθε χρόνο οι πιστοί από Σύρο και όχι μόνο, που προσέρχονται για να προσευχηθούν στην Παναγία Μητέρα μας.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης είχε φροντίσει για τον καθαρισμό-προετοιμασία του χώρου γύρω από το εξωκλήσι και οι κάβοι με μέλη της Ενορίας, για την ετοιμασία του και την καθαριότητά του.

Το αντάμωμα όσων κάθε χρόνο έρχονται, φέρνει συγκίνηση και χαρά, όπως και λύπη για όσους «λείπουν»…γιατί ο Κύριος τους πήρε κοντά Του, στο χρόνο που πέρασε από το καλοκαίρι του 2018.

Φυσικά ο μικρός χώρος μέσα στο εξωκλήσι που χωρά 25 με 30 άτομα ασφυκτικά γεμάτος, αλλά η εικόνα τόσων ανθρώπων γύρω από αυτό, να ψάλλουν με τον ίδιο παλμό και δύναμη με όσους ήταν μέσα, τιμώντας την Εορτή της Παναγιάς μας, δίνει σε όλους την ελπίδα – βεβαιότητα ότι η επουράνια Μητέρα μας, θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας, κάθε ώρα και στιγμή της ζωής μας.

Μπορείτε να διαβάσετε το κήρυγμα του π.Ιωσήφ ΕΔΩ

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ,ο π.Ιωσήφ ασπάσθηκε την εικόνα της Παναγίας και ακολούθησαν στην είσοδο του εξωκλησιού όλοι οι ευλαβείς πιστοί.

Τέλος οι κάβοι είχαν φροντίσει για το καθιερωμένο κέρασμα με λουκούμι-παστέλι και μαστίχα, το οποίο συνοδεύθηκε από τις ευχές μας στις πολλές και τους πολλούς που είχαν την γιορτή τους, αλλά και κυρίως την ευχή να είμαστε όλοι και ακόμα περισσότεροι του χρόνου εκεί, «κοντά της»…

Ανηφορίζοντας για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας ψάλλαμε μόνοι μας.

Μάνα γλυκιά μείνε πάντα μαζί μας
σε κάθε μια του κινδύνου στιγμή…

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Comments are closed.