Πανηγύρισε η Ενοριακή Κοινότητα στην Ποσειδωνία τον προστάτη της Άγιο Πέτρο

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασε τον προστάτη της Αγ. Πέτρο η ενοριακή κοινότητα στην Ποσειδωνία την Τετάρτη 29 Ιουνίου με την παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλεισαν τον ομώνυμο ενοριακό ναό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας π.Σεβαστιανός Ροσσολάτος, με συλλειτουργούντες Ιεράρχες τον Σεβ/τατο Επίσκοπο μας π. Πέτρο Στεφάνου, τον Σεβ/τατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών πρώην της Αθήνας π. Νικόλαο Φώσκολο και τους ιερείς π. Στέφανο Αρμακόλα, π. Ιωσήφ Παλαιολόγο, π. Πέτρο Πρίντεζη (εφημέριο του ναού) και π. Ιωσήφ Πρίντεζη ο οποίος ήταν και ο τελετάρχης.

Κατά την έναρξη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος, παρουσίασε τον Σεβ/τατο Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών της Αθήνας π. Σεβαστιανό, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε ως Αρχιεπίσκοπος στο πανηγύρι του Αγ. Πέτρου, ενώ πρώτη φορά συμμετείχε και ο πρώην των Αθηνών Σεβ/τατος π. Νικόλαος.

Στην ομιλία του ο Σεβ/τατος π. Σεβαστιανός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνουμε από τη ζωή και το έργο των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αλλά και στην ανάγκη συνεχούς προσευχής στη ζωή μας για κάθε τι που μας απασχολεί, ζητώντας από τον Θεό Πατέρα τη βοήθειά του, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της προσευχής στη ζωή του χριστιανού.

Με ύμνους και άσματα η χορωδία του ναού εμπλούτισε και «έντυσε» μουσικά την Θεία Ευχαριστία ενώ όλοι οι πιστοί συμμετείχαν ενεργά ψάλλοντας και απαντώντας στις δεήσεις.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τόσο ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος όσο και ο εφημέριος του ναού π.Πέτρος Πρίντεζης, δέχτηκαν στο πρεσβυτέριο τις ευχές όλων των πιστών (μεταξύ αυτών και του Δήμαρχου Σύρου Ερμούπολης κ. Μαραγκού και του αντιδήμαρχου κ. Αθανασίου) για την ονομαστική τους εορτή. Σχεδόν έχει καθιερωθεί, στην ονομαστική εορτή του ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας όταν βρίσκεται στη Σύρο, τελώντας την Θεία Ευχαριστία στον Αγ. Πέτρο, να δέχεται παράλληλα και τις ευχές όσων επιθυμούν να του ευχηθούν από κοντά.

Κέρασμα προς τιμήν του Επισκόπου μας προσέφερε ο επιχειρηματίας κ.Δημοσθένης Ζορμπάνος ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας, όπως κάθε χρόνο, προσέφερε πατροπαράδοτους λουκουμάδες.

Του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου μας Πέτρου, Πολλά τα Έτη!!!

Σ.Δ.

Comments are closed.