Πανελλήνια Συνάντηση της Καθολικής Νεολαίας στην Πάτρα

Άλλη μια πανελλήνια συνάντηση της καθολικής νεολαίας έφτασε στο τέλος της, με τόπο συγκέντρωσης αυτή τη χρονιά την Πάτρα. Εκεί νέοι ηλικίας 16 έως και 35 ετών συνεργάστηκαν  με στόχο τους να ανακαλύψουν το θέλημα του Θεού μέσα από δραστηριότητες που είχε οργανώσει η τοπική ΕΚΝΕ. Μάλιστα,αυτή η χρονιά πρωτοπόρησε καθώς το πρόγραμμα της συνάντησης απευθύνονταν και σε αγγλόφωνους νέους για πρώτη φορά και έτσι κατάφερε να συγκεντρώσει 150 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Σημαντική ήταν η παρουσία της ΕΚΝΕ Σύρου ,η οποία αποτελούνταν από 10 μαθητές Λυκείου και 2 εμψυχώτριες που αναχώρησαν από το νησί την Παρασκευή 22 Μαρτίου καθώς και 2 φοιτητές  που τους περίμεναν στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της συνάντησης είχε ως μέρα εκκίνησης το  Σάββατο 23 Μαρτίου όπου μέχρι τις 6 η ώρα είχαν καταφθάσει νέοι από όλη τη χώρα τους οποίους υποδέχτηκαν με έναν ένθερμο χαιρετισμό ο πατέρας Γιώργος Ντάνγκας και οι εθελοντές της ενορίας. Το επόμενο πρωί ακολούθησε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής η οποία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Πατέρα Σεβαστιανο Ροσσολάτο και τον Επίσκοπο Σύρου Πατέρα Πέτρο Στεφάνου και εμψυχώθηκε με δοξαστικούς ύμνους από 2 εξαιρετικούς μουσικούς. Στο υπόλοιπο της ημέρας έλαβαν πράξη και οι περισσότερες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων η βιβλική αναζήτηση συντονισμένη από εμψυχωτές όλης της Ελλάδας και ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που ταυτόχρονα υπήρξε μία σύντομη αλλά διασκεδαστική ξενάγηση στην πόλη. Το βράδυ ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι στο οποίο δόθηκε η ευκαιρία στους νέους να γνωριστούν ακόμα περισσότερο μεταξύ τους πέρα από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Έφτασε λοιπόν η τελευταία ημέρα Δευτέρα 25 Μαρτίου όπου όλοι  συγκεντρώθηκαν στον ενοριακό  ναό του Αγίου Ανδρέα για να υμνήσουν την Παναγία. Έπειτα ακολούθησε η αναχώρηση για το achaias clauss ,το παλαιότερο οινοποιείο τη χώρας στο οποίο υπήρξε μία μοναδική και ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο χώρο αλλά και τη διαδικασία δημιουργίας του γλυκού οίνου.Ο αποχαιρετισμός ήταν ένα δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού για όλους τους νέους καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους είχαν δέσει και από κάθε στόμα ακουγόταν η φράση “Θα τα ξαναπούμε του χρόνου,  στην επόμενη πανελλήνια συνάντηση”.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν η ΕΚΝΕ κατάφερε να συλλέξει νέους από κάθε περιοχή της Ελλάδας ,να δημιουργήσει καινούργιες  φιλίες, να εμπλουτίσει με γνώσεις κάθε έναν ξεχωριστά,  αλλά πάνω απ όλα κατάφερε να μας κάνει όλους να προβληματιστούμε και να αναζητήσουμε το θέλημα του Θεού όπως η Παναγία.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε κάθε έναν συμμετέχοντα της πανελλήνιας συνάντησης καθώς ο καθένας βοήθησε με τον δικό του τρόπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην Πάτρα, για το τόσο νόστιμο φαγητό που μας ετοίμασαν οι ενορίτες και φυσικά για όλες αυτές τις δημιουργικές δραστηριότητες που οργάνωσαν οι εθελοντές.

Λούρδη Ξανθάκη

Comments are closed.