“Όταν η Ελευθερία και η Χάρη του Θεού δίνουν τα χέρια, ο κόσμος αλλάζει”

Published on: 23 Δεκεμβρίου 2017

Filled Under: Βίντεο

Views: 304

Tags:

Ο προφήτης Ησαΐας ήταν ένα από τα πρόσωπα που με τη ζωή και με τη διδασκαλία τους χαρακτηρίζουν την περίοδο της Παρουσίας και μας βοηθούν να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον ερχομό του Σωτήρα, όχι μόνο με τη γιορτή των Χριστουγέννων, αλλά και με την ολοκλήρωση της ζωής μας. Ένα ακόμη πρόσωπο ήταν ο Ιωάννης Βαπτιστής, ο οποίος που προετοίμασε τον δρόμο στο Σωτήρα κι όταν ήρθε τον υπέδειξε και τέλος, η Μαρία από τη Ναζαρέτ, η Θεοτόκος, η οποία άνοιξε την πόρτα στον Σωτήρα να μπει στον κόσμο μας.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο:

Τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της Ελισάβετ, ο Θεός έστειλε τον άγγελο Γαβριήλ στην πόλη της Γαλιλαίας Ναζαρέτ σε μία παρθένο που ήταν αρραβωνιασμένη με κάποιον που λεγόταν Ιωσήφ και προερχόταν από τη γενιά του Δαβίδ. Η παρθένος λεγόταν Μαριάμ

Παρουσιάστηκε, λοιπόν, σ’ αυτήν ο άγγελος και της είπε: «Χαίρε εσύ, η προικισμένη με τη χάρη του Θεού! Ο Κύριος είναι μαζί σου. Ευλογημένη απ’ το Θεό είσαι εσύ, περισσότερο απ’ όλες τις γυναίκες».

Εκείνη μόλις τον είδε ταράχτηκε με τα λόγια του και προσπαθούσε να εξηγήσει τι σήμαινε ο χαιρετισμός αυτός.

Ο άγγελος της είπε: «Μη φοβάσαι, Μαριάμ, ο Θεός σού έδωσε τη χάρη του·

θα μείνεις έγκυος, θα γεννήσεις γιο και θα τον ονομάσεις Ιησού.

Αυτός θα γίνει μέγας και θα ονομαστεί Υιός του Υψίστου. Σ’ αυτόν θα δώσει ο Κύριος ο Θεός το θρόνο του Δαβίδ, του προπάτορά του.

Θα βασιλέψει για πάντα στους απογόνους του Ιακώβ και η βασιλεία του δε θα έχει τέλος».

Η Μαριάμ τότε ρώτησε τον άγγελο: «Πώς θα μου συμβεί αυτό, αφού εγώ δεν έχω συζυγικές σχέσεις με κανέναν άντρα;»

Ο άγγελος της απάντησε: «Το Άγιο Πνεύμα θα έρθει επάνω σου και θα σε καλύψει η δύναμη του Θεού· γι’ αυτό και το άγιο παιδί που θα γεννήσεις θα ονομαστεί Υιός Θεού.

Μάθε ακόμη ότι η συγγενής σου Ελισάβετ συνέλαβε γιο στα γηρατειά της· έτσι, αυτή που την αποκαλούσαν στείρα, τώρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης.

Για το Θεό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Η Μαριάμ τότε είπε: «Είμαι μια δούλη του Κυρίου· ας γίνει το θέλημά του σ’ εμένα όπως μου το είπες». Κι έφυγε από αυτήν ο άγγελος.

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.