Ωράριο Λειτουργίας του ΚΙΜΚΕΣ στην Άνω Σύρο

Published on: 23 Ιουλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 634

Tags: , ,

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (ΚΙΜΚΕΣ) θα είναι καθημερινά ανοικτό από τις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. έως τις 31 Αυγούστου 2018.

Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου

Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (Κ.Ι.Μ.Κ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1986 από τον Eπίσκοπο Φραγκίσκο Παπαμανώλη και εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 1987 στους χώρους του πρώην ιεροσπουδαστηρίου που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του εκκλησιαστικού συγκροτήματος Αγίου Γεωργίου – Άνω Σύρου. Σκοπός του είναι η συλλογή, μελέτη, αξιοποίηση και προβολή των ιστορικών πηγών σχετικά με την πνευματική κληρονομιά της Σύρου και των Κυκλάδων.

Το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται σε ειδικούς χώρους του Κέντρου περιλαμβάνει: το Αρχείο των Καθολικών Επισκοπών Σύρου και Θήρας καθώς και τμήματα του Αρχείου της Κοινότητας και του Δήμου ΄Ανω Σύρου την περίοδο της Tουρκοκρατίας και του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους (16ος – 19ος αι.) και μας παρέχει, ως ιστορική πηγή, στοιχεία σχετικά με το νησί και πριν τη γέννηση της Ερμούπολης.

Comments are closed.