“Όπως με αγάπησε ο Πατέρας, έτσι σας αγάπησα κι εγώ”

Published on: 18 Μαΐου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 652

Tags:

Τη ρίζα που θεμελιώνει, την πηγή από την οποία αναβλύζει, την τροφή η οποία ενδυναμώνει, το περιβάλλον που προστατεύει και διευκολύνει την ενότητα των μαθητών μεταξύ τους με τον Ιησού και διαμέσου του Ιησού με τον Θεό πατέρα περιγράφει ο Κύριος στην ευαγγελική περικοπή της 6ης Κυριακής του Πάσχα.

Αφού είχε χρησιμοποιήσει πολλές εικόνες για να περιγράψει την ενότητα των μαθητών του, μια ενότητα που περνάει δια μέσου του και φτάνει μέχρι τον Θεό πατέρα, τώρα ο Ιησούς Χριστός προσπαθεί να δώσει στους μαθητές του να καταλάβουν τι είναι αυτό που δημιουργεί και κρατά ζωντανή αυτή την ενότητα των μαθητών μεταξύ των και δια μέσου του Ιησού Χριστού με τον Θεό πατέρα.

Ακολουθεί το κατά Ιωάννη ευαγγέλιο:

“Όπως με αγάπησε ο Πατέρας, έτσι σας αγάπησα κι εγώ· μείνετε πιστοί στην αγάπη μου. Και θα μείνετε πιστοί στην αγάπη μου, αν τηρήσετε τις εντολές μου, όπως εγώ τήρησα τις εντολές του Πατέρα μου και γι’ αυτό μένω πιστός στην αγάπη του. Σας τα είπα αυτά, ώστε η χαρά η δική μου να είναι μέσα σας, κι η χαρά σας να είναι ολοκληρωμένη. Αυτή είναι η δική μου εντολή: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα. Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη, από κείνον που θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των φίλων του. Εσείς είστε φίλοι μου, αν κάνετε αυτά που εγώ σας παραγγέλλω. Δε σας ονομάζω πια δούλους, γιατί ο δούλος δεν ξέρει τι κάνει ο κύριός του. Σας ονομάζω φίλους, γιατί σας έκανα γνωστά όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου. Δε με διαλέξατε εσείς, αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε, κι ο καρπός σας να είναι μόνιμος. Ώστε ό,τι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, να σας το δώσει. Αυτή την εντολή σας δίνω: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο”.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.