Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών συναντήσεων για τους Εμψυχωτές και τους Κατηχητές

Published on: 10 Ιουνίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 817

Tags: ,

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τριών (3) επιμορφωτικών συναντήσεων, υπό την αιγίδα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, για τους εμψυχωτές Καθολικής Νεολαίας και τους Κατηχητές της εκκλησιαστικής μας επαρχίας.

Εισηγητής ήταν ο πατέρας Luca Romani, ιερομόναχος από το τάγμα των π. Καππουκίνων, ο οποίος, ταξιδεύοντας για τρίτη φορά από την Αθήνα με προορισμό το νησί μας, ανέπτυξε και παρουσίασε το θέμα:

«Οι αισθήσεις και η πίστη μας».

Η κάθε μας συνάντηση ήταν και διαφορετική, αλλά εξίσου σημαντική, όπως ακριβώς είναι και οι πέντε (5) αισθήσεις μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία μας συνάντηση την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, μιλώντας για την οσμή, ο π. Luca παρουσίασε ένα παραλληλισμό μεταξύ αρώματος και πίστεως, λέγοντας ότι τα κοινά τους χαρακτηριστικά εντοπίζονται στο εξής:

  • όπως το άρωμα είναι ελαφρύ, άπιαστο, δεν έχει ύλη γι αυτό και εξατμίζεται, είναι μείγμα γιατί ανακατεύεται με την μυρωδιά του σώματος μας, είναι γρήγορο και ισχυρό, γιατί εισχωρεί εκεί όπου εμείς δεν μπορούμε και διαχέεται άμεσα και παντού έτσι και η πίστη μας, συμμερίζεται την ίδια άπιαστη μορφή, αλλά η ύπαρξη της είναι και μπορεί να γίνει αισθητή από τον καθένα, και μάλιστα όταν είναι ισχυρή μπορεί να μεταμορφώσει την ίδια μας την ύπαρξη.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης μας, υπήρξε στον ναό του Αγίου Σεβαστιανού, μια στιγμή προσευχής με συμβολισμούς, όπως το λιβάνι και το θυμίαμα, καθώς και η ευλογία όλων των συμμετεχόντων με τα εξής λόγια:

«+Να είστε με τη ζωή σας προσφορά ευωδιαστής οσμής, μια θυσία δεκτή και ευάρεστη στο Θεό. Και ας καλύψει ο Θεός κάθε σας ανάγκη, σύμφωνα με τον πλούτο του μέσα στη δόξα.

Και η ευλογία του παντοδύναμου Θεού, του Πατέρα και του Υιού + και Αγίου του Πνεύματος, ας κατέλθει επάνω σας και ας μένει πάντοτε μαζί σας».

Η βραδιά μας έκλεισε με το δείπνο όλων των συμμετεχόντων, εμψυχωτών και κατηχητών, κατά το οποίο ευχαρίστησαν τον π. Luca για την προσωπική του μελέτη και προετοιμασία, για την αμεσότητα και τον πάντοτε ευφάνταστο και διαδραστικό τρόπο παρουσίασης του θέματος, μέσω της δικής του, πρωτίστως, πνευματικότητας και μαρτυρίας πίστεως.

Γραμματεία Καθολικής Νεολαίας Σύρου

KATHXHTES

Μάρτιος 2015

Comments are closed.