Ολοκληρώθηκαν οι τελετές χορήγησης του Μυστηρίου του Χρίσματος

Published on: 24 Ιουνίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 599

Tags: , , , ,

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με την παρουσία των μελών της ενοριακής κοινότητας στην οποία τελέστηκαν, ολοκληρώθηκαν οι τελετές χορήγησης του Μυστηρίου του Χρίσματος στα παιδιά της τρίτης τάξης του Δημοτικού.

Οι τελευταίες τελετές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή της Πεντηκοστής, της τρίτης κατά σειρά μεγάλης εορτής μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, στην ενορία του Πάγου και στην ενορία της Ποσειδωνίας, με συνολικά 52 παιδιά απ όλη τη Σύρο, να λαβαίνουν τη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος και τη χρήση με το Άγιο Μύρο από τα χέρια του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου.

Με την αμεσότητα προς τα παιδιά, που χαρακτηρίζει τον Επίσκοπό μας, κατά τη διάρκεια των τελετών δεν δίστασε να συνομιλήσει μαζί τους, να τους απευθύνει ερωτήσεις γύρω από όσα έμαθαν στην κατήχηση αλλά και να τα παροτρύνει να μην σταματήσουν να αναζητούν τον Ιησού στην καθημερινή τους ζωή. Ανάλογες νουθεσίες απηύθυνε και στους γονείς και αναδόχους ζητώντας τους να είναι παράδειγμα πίστης για τα παιδιά τα οποία σε καθετί μιμούνται τους γονείς τους.

Η χορήγηση και αυτού το μυστηρίου του Χρίσματος, του τέταρτου κατά σειρά μετά το Βάφτισμα, την Μετάνοια και την Θεία Ευχαριστία, στη ζωή των παιδιών, δεν τα απαλλάσσει από την υποχρέωση να παρακολουθούν την κατήχηση και να συμμετέχουν ενεργά στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Αυτό όμως προϋποθέτει την αμέριστη συνεργασία γονέων και εφημερίων καθώς θα πρέπει οι πρώτοι να είναι ζωντανό παράδειγμα πίστης στο Χριστό για τα παιδιά τους, συνοδεύοντάς τα εκείνοι πρώτοι στην Εκκλησία.

Σ.Δ.

Φωτογραφίες: “Εστίαση” – Λουκία Ρούσσου

Προηγούμενη Δημοσίευση:
Επόμενη Δημοσίευση:

Comments are closed.