Όαση ζωής στην έρημο της καθημερινότητας

Published on: 18 Μαρτίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 228

Tags: , ,

Η Τεσσαρακοστή, είναι η περίοδος που καλούμαστε να ξανακοιτάξουμε βαθειά τη ζωή μας, να επιστρέψουμε στο ουσιαστικό και σε ό, τι πραγματικά αξίζει να ξοδεύουμε τον καιρό μας.

Η καθημερινότητά μας και οι πολλές ασχολίες, μας στερούν το χρόνο για να ξεκουραστούμε, να απολαύσουμε αυτά που με κόπο καταφέραμε, αλλά και να επανεξετάσουμε τους στόχους μας, ώστε η ζωή μας να έχει ουσιαστικό νόημα.

Σου προτείνουμε, να σταματήσεις για λίγο κάθε δραστηριότητα και μέσα στη σιωπή και στην προσευχή, να ακούσεις Εκείνον, που μπορεί να σου δείξει το μονοπάτι και το νόημα της ζωής σου.

Κάθε Τρίτη της Τεσσαρακοστής, από τις 18.00 έως τις 20.00, ο ενοριακός μας Ναός της Ευαγγελίστριας, θα είναι ανοιχτός. Ο Κύριος θα σε περιμένει …

Αν τo απόγευμα της Τρίτης βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης για ψώνια ή για δουλειές… πάρε λίγο χρόνο να περάσεις και από το Ναό μας, να προσευχηθείς μπροστά στον Κύριο. Δε χρειάζεται να μείνεις πολύ. Μπορείς, ακόμη και για δέκα λεπτά, να βγεις από το θόρυβο της πόλης και να μπεις σε μια μικρή όαση σιωπής, εσωτερικής αναζήτησης και προσευχής. Δώσε αυτή την ευκαιρία στον εαυτό σου, διάθεσε αυτό το χρόνο στον Κύριο και άνοιξε για λίγο την καρδιά σου στη φιλεύσπλαχνη παρουσία Του.

Στη διάρκεια που ο ναός θα είναι ανοιχτός, θα υπάρχει έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου και θα έχουμε φροντίσει να διευκολύνουμε την προσευχή σου, μέσα σε ατμόσφαιρα σιωπής και κατάνυξης. Θα υπάρχει επίσης για το Μυστήριο της εξομολόγησης, είτε για διάλογο και πνευματική καθοδήγηση, διαθέσιμος ο εφημέριος και οι πατέρες καπουτσίνοι.

Σε περιμένουμε…

Comments are closed.