Όαση ζωής στην έρημο της καθημερινότητας

Published on: 10 Αυγούστου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 138

Tags: ,

Εσύ, τι δώρο θα κάνεις στην Ουράνια Μητέρα για τη γιορτή της.

Σε μια εορτή της Παναγίας, ο λειτουργός (δεν θυμάμαι αν ήταν Επίσκοπος ή Ιερέας), κατά την ομιλία του είχε θέσει στους πιστούς αυτό το ερώτημα: «Τι δώρο θα κάνεις φέτος στην Ουράνια Μητέρα σου, την Παναγία, για την γιορτή της;».

Αυτό το ερώτημα ήρθε σήμερα στη σκέψη μου. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις ένα δώρο στην Ουράνια Μητέρα σου, για τη γιορτή της; Και αν ναι, τι δώρο είναι αυτό; Μήπως μερικά λουλούδια; Μήπως κάποιο τάμα;

Θυμάμαι εκείνον τον ομιλητή να λέει πως, το πιο σπουδαίο, το πιο ευπρόσδεκτο δώρο για την Παναγία και το πιο πολύτιμο, δεν είναι άλλο από αυτό που εκτιμά κάθε μητέρα: Να έχει τα παιδιά της κοντά της, την ημέρα της γιορτής της. Το πιο ωραίο δώρο είναι η παρουσία τους και η αγάπη τους, που εκφράζεται με μικρές απλές πράξεις, ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο.

Ναι, τελικά το πιο όμορφο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην Παναγία την ημέρα της γιορτής της είναι να είμαστε κοντά της, να συμμετέχουμε στο γιορτινό τραπέζι που έχει ετοιμαστεί και είναι η Θεία Ευχαριστία. Να πάρουμε μέρος στη γιορτή με μια καρδιά χαρούμενη, γεμάτη αγάπη, απελευθερωμένη από τα βάρη του εγωισμού, της ζήλιας και της διχόνοιας, ή από οτιδήποτε άλλο βάρος μπορεί να τη βαραίνει και να μην της επιτρέπει να χαμογελά!

Γι΄ αυτό, νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό για μας, πριν κάνουμε το δώρο στην Ουράνια Μητέρα μας την Παναγία, να κάνουμε ένα δώρο πρώτα στον εαυτό μας: το δώρο της μετάνοιας και της συμφιλίωσης, για να επιτρέψουμε στον Κύριο να αφαιρέσει τις αμαρτίες μας και να καταστήσει την καρδιά μας καθαρή, με τη χάρη της ευσπλαχνίας Του.

Προτείνω λοιπόν, πρώτα σε μένα, αλλά και σε σας, να προετοιμαστούμε πνευματικά για την εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, παίρνοντας χρόνο για να προσευχηθούμε και να εξομολογηθούμε. Για το σκοπό αυτό, την Τρίτη 13 Αυγούστου, στον Ενοριακό μας Ναό της Ευαγγελιστρίας, από τις 8.00 μ.μ. έως και τις 10.00 μ.μ. θα βρεθούμε στην ΟΑΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

Θα προσευχηθούμε κατά την Έκθεση του Παναχράντου Μυστηρίου και θα έχουμε τη δυνατότητα να πλησιάσουμε στο Μυστήριο της εξομολόγησης.

Εύχομαι να γιορτάσουμε όλοι με χαρά την Ουράνια Μητέρα μας, και ως αγαπητά παιδιά της να ακολουθούμε τις Μητρικές προτροπές της, προσπαθώντας να της μοιάσουμε στην αγάπη για τον Κύριο και τον πλησίον μας!

π.Νίκος Ρούσσος

Comments are closed.