Ο “Σκληρός Λόγος” που καλεί στην ελευθερία και την ωριμότητα

Published on: 23 Αυγούστου 2015

Filled Under: Βίντεο

Views: 649

Tags:

Για την αντίδραση ακολούθων και μαθητών του Ιησού, όταν Εκείνος ταύτισε το ψωμί και τον οίνο με το σώμα και το αίμα του, όταν δίδαξε, πως, όπως η τροφή ενσωματώνεται και αναπτύσσει έναν οργανισμό, έτσι και ο Θεός μπαίνει μέσα μας και μας εξυψώνει, έναν λόγο, που πολλοί αποκαλεσαν “Σκληρό Λόγο”, καθώς ο Ιησούς μιλούσε ξεκάθαρα για τη Θεϊκή του φύση, μιλά σήμερα ο πατέρας Γιάννης Μαραγκός.

«Τελικά, το να αποδεχτεί κανείς τη ζωή και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και να την κάνει δικιά του, είναι ένα πρόβλημα ελευθερίας. Και ο Ιησούς Χριστός το θέτει ξεκάθαρα, όταν ρωτά τους μαθητές του “Μήπως κι εσείς θέλετε να φύγετε;”. Τους βάζει μπροστά σε ένα δίλλημα. “Θα κάτσετε μαζί μου ή θα φύγετε μακριά;”.

Η επιλογή γίνεται μεταξύ του “Να κάνω το θέλημά μου; Δηλαδή να ακολουθώ το ένστικτό μου και τη διαίσθησή μου; Να κάνω ό,τι μου αρέσει και μου φαίνεται σωστό; Έχοντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι το καλό και το κακό εξαρτώνται από την κρίση μου; Ή να είμαι σε Κοινωνία ζωής με τον Ιησού, να προσπαθώ να μοιραστώ τη ζωή μαζί Του και να βαδίζω μαζί Του προς τον Θεό, για τη στιγμή εκείνη, που αυτός ο Θεός, ο Πατέρας, θα είναι τα πάντα σε όλους;”

Αυτή η κοινή πορεία με τον Ιησού, συμβολίζεται και πραγματοποιείται από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Το ένστικτο πρέπει να υπακούει στη λογική. Και η λογική να ακολουθεί το Θεό.»

Πηγή: koinignomi.gr

Comments are closed.