Ο Σεβ/τατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος στην Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne D’ Arc”

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 υποδεχθήκαμε για 2η φορά το 2015, στη σχολή μας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν οι Καθολικοί μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, εκπαιδευτικοί και μέλη του διοικητικού-βοηθητικού προσωπικού.

Την Θεία Λειτουργία είχαν προετοιμάσει κατάλληλα οι αδελφές του Αγίου Ιωσήφ και η κ. Μαρία Κουτάτζη.

Συλλειτουργός του Σεβασμιοτάτου ήταν ο π. Θεόδωρος Κοντίδης, Ηγούμενος των π. Ιησουιτών και καθηγητής Θρησκευτικών του Λυκείου.

Ο Σεβασμιότατος άρχισε το κήρυγμά του ζητώντας από τους μαθητές να του αναφέρουν κάποια απορία ή σκέψη τους από το λόγο του Θεού που άκουσαν.

Η προσοχή συγκεντρώθηκε γύρω από το λόγο του Χριστού: «Όποιος εκτελεί το θέλημα του Πατέρα μου που βρίσκεται στους ουρανούς, αυτός είναι αδελφός και αδελφή και μητέρα μου».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε ότι η βάφτισή μας δεν αρκεί για να είμαστε γνήσια παιδιά του Θεού. Πρέπει να μαθαίνουμε κάθε μέρα το θέλημα του Θεού και να το εκτελούμε, για να ανήκουμε στην οικογένειά Του, και να είμαστε σωστοί μαθητές, σωστοί επαγγελματίες, σωστοί οικογενειάρχες.

Με το βάπτισμα και την πίστη γίναμε υιοθετημένα παιδιά του Θεού. Πρέπει όμως συνειδητά να επιλέξουμε το δρόμο αυτό, γιατί ο Χριστός δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να τον ακολουθήσουμε.

Αυτό χρειάζεται καθημερινό αγώνα στη ζωή μας ώστε να ευοδωθεί και να γίνουμε μαθητές Του!!!

Jeanne D” Arc

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συγκεντρωθήκαμε στο Γυμναστήριο του Δημοτικού όπου φωτογραφηθήκαμε όλοι μαζί με το Σεβασμιότατο, και η Έπαρχος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ Αδελφή Αλμπέρτα Στεφάνου τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Ο Σεβασμιότατος, αφού τόνισε ότι ήταν και δική του χαρά η παρουσία του κοντά μας, δεν έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει την πνευματική επικοινωνία μαζί μας. Ορμώμενος από ερώτηση μαθήτριας, ρώτησε τι θα μας έλειπε αν δεν είχαμε την Αγία Γραφή.

Τόνισε ότι η Αγία Γραφή, δεν είναι ένα βιβλίο με θρησκευτικές αλήθειες μόνο, αλλά βρίσκουμε σε αυτό γεγονότα που συνέβησαν, τις επεμβάσεις του Θεού στους ανθρώπους και είναι τελικά η Ιστορία της Σωτηρίας του ανθρώπου.

Η επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου τελείωσε με ένα μικρό κέρασμα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ προς όλους τους παρευρισκομένους.

Σεβασμιότατε, η παρουσία σας έδωσε δύναμη σε όλους μας και, όπως πολλοί σας είπαμε, θα φροντίσουμε γρήγορα να «σας ξαναφέρουμε κοντά μας».

Ο Ύψιστος να σας δίνει Υγεία και Δύναμη.

 Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Comments are closed.