Ο Πάπας μίλησε στη γλώσσα των νέων: Κάντε «download» μία καλή καρδιά

Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Πολωνία, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους που συγκεντρώθηκαν για τον ακούσουν.

Ο Ποντίφικας τους κάλεσε να δουν πέρα από τη στιγμιαία ικανοποίηση που προσφέρει η τεχνολογία και αντί για αυτό να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο 79χρονος, που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είναι «καταστροφή» με την τεχνολογία, διάνθισε το κήρυγμά του με όρους των social media.

Κάλεσε τους νέους να κάνουν «download» το καλύτερο «link» όλων, εκείνο μίας καρδιάς που βλέπει και «μεταδίδει» καλοσύνη χωρίς να κουράζεται. «Η απάντησή σας στις προκλήσεις της ζωής δεν μπορεί να είναι το να γράφετε ένα μήνυμα μερικών λέξεων», τους είπε. «Η προσευχή πρέπει να κερδίζει απέναντι στις διαδικτυακές συζητήσεις», πρόσθεσε, αναφέροντας ακόμη ότι η μνήμη του Θεού δεν είναι «ένας σκληρός δίσκος» γεμάτος με φακέλους για όλους, αλλά περισσότερο μία συμπονετική καρδιά που θέλει να τους βοηθήσει να «διαγράψουν» το κακό.

Ακόμη, ο Πάπας Φραγκίσκος τους κάλεσε να συνεχίσουν να ονειρεύονται μία νέα ανθρωπότητα, μία ανθρωπότητα που απορρίπτει το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους και αρνείται να δει τα σύνορα ως εμπόδια.

Πηγή: iefimerida.gr

Comments are closed.