Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά προσευχές για τον διαθρησκευτικό διάλογο

Published on: 9 Ιανουαρίου 2016

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις, Χωρίς κατηγορία

Views: 475

Tags:

(Ράδιο του Βατικανού) Αποκαλύπτοντας την πρόθεσή προσευχής του για τον Ιανουάριο, ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι προσεύχεται, ώστε “ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ ανδρών και γυναικών, διαφορετικών θρησκειών, μπορεί να αποδώσει καρπούς ειρήνης και δικαιοσύνης».

Για πρώτη φορά η παραδοσιακή μηνιαία πρόθεση προσευχής του Πάπα είναι διαθέσιμη σε βίντεο, χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την παγκόσμια Αποστολικότητα της Προσευχής.

Το βίντεο-μήνυμα είναι στα ισπανικά, με υπότιτλους σε 10 διαφορετικές γλώσσες.

Δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο μαζί με πιστούς άλλων θρησκειών – εβραίων, μουσουλμάνων, βουδιστών – καθένας από τους οποίους διακηρύσσει την πίστη του ή της και όλοι μαζί δηλώνουν ότι πιστεύουν στην αγάπη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ:

“Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του πλανήτη δηλώνουν πιστοί – λέει ο Πάπας Φραγκίσκος – Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε διάλογο μεταξύ των θρησκειών».

“Sólo con el diálogo, eliminaremos la intolerancia…”
«Μόνο μέσω του διαλόγου – λέει – θα είμαστε σε θέση να εξαλείψουμε τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις». Ο Διαθρησκειακός διάλογος είναι «απαραίτητη προϋπόθεση για την παγκόσμια ειρήνη”. «Δεν πρέπει να πάψουμε να προσευχόμαστε γι’ αυτό ή να συνεργαζόμαστε με αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά».

“Confío en vos para mi difundir petición …”
“Ελπίζω ότι εσείς – λέει ο Πάπας – θα διαδώσετε το αίτημα προσευχής μου για αυτό το μήνα: ότι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ ανδρών και γυναικών, διαφορετικών θρησκειών μπορεί να παράγει καρπούς ειρήνης και δικαιοσύνης”. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι – συνεχίζει – “που σκέφτονται και αισθάνονται διαφορετικά. Αναζητούν τον Θεό ή συναντούν το Θεό με διαφορετικούς τρόπους”. “Κάποιοι δηλώνουν ότι είναι αγνωστικιστές, δεν ξέρουν αν υπάρχει Θεός. Άλλοι λένε ότι είναι άθεοι ».

“En esta multitud, en este abanico de religiones …”
“Μέσα σε αυτό το πλήθος – καταλήγει ο Πάπας Φραγκίσκος – σε αυτό το ευρύ φάσμα θρησκειών και την έλλειψη θρησκευτικότητας, υπάρχει μια βεβαιότητα:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

“Έχω εμπιστοσύνη στις προσευχές σας”.

Μετάφραση: Καθολική Εκκλησία

Πηγή: http://en.radiovaticana.va

Comments are closed.