Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης

Δεκτή από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε σήμερα, 27 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα παραστεί στη Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης. Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησού Ιώβ, συμπρόεδρο της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και την Ορθόδοξη Εκκλησία, τον Μέγα Σύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου π.Αμβρόσιο Χοροζίδη και τον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο, Βιβλιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά την ακρόαση της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον Πάπα Φραγκίσκο παρέστησαν ο Καρδινάλιος Κούρτ Κοχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και συμπρόεδρος της  Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και την Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Επίσκοπος Μπράιαν Φάρελ, Γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και Πανοσ. π. Ανδρέας Παλμιέρι, υπογραμματεύς του ως άνω Ποντιφικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης και κατανοήσεως ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Πάπα Φραγκίσκο.

Aκολούθως η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακάθσε σε γεύμα προσκεκλημένη από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Οι εκδηλώσεις για την Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης πραγματοποιούνται αύριο και την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, ημέρα που εορτάζεται η μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Πηγή:Amen.gr

Comments are closed.