Ο Πάπας Φραγκίσκος κοντά στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Published on: 2 Ιουλίου 2017

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 678

Tags: ,

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου π. Νικόλαος, με  την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου, αμέσως μετά το φονικό σεισμό στη Λέσβο, ζήτησε στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα, να ενημερώσει τον  Άγιο Πατέρα Πάπα Φραγκίσκο για τον καταστρεπτικό της 12ης Ιουνίου 2017 που έγινε στην περιοχή της Λέσβου και είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση ενός  ολόκληρου οικισμού, της Βρίσας.

Ο εκτελών,  προσωρινώς, καθήκοντα Αντιπροσώπου  του Αγίου Πατέρα στην Ελλάδα, Πανοσιολογιότατος  κ. Μάξιμος  Catterin, αμέσως και με ημερομηνία 15/6/2017 ενημέρωσε τον  Πάπα Φραγκίσκο, μέσω της Γραμματείας της Αγίας Έδρας,  για τις καταστρεπτικές συνέπειες του  σεισμού στο νησί της Λέσβου.

Στις 29 Ιουνίου 2017 ενημερωθήκαμε από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα ότι, ο Άγιος Πατέρας, επειδή αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί της Λέσβου, διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε, κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Λίαν προσεχώς, ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος και ο Πανοσιολογιότατος π. Μάξιμος θα επισκεφθούν το νησί της Λέσβου, ώστε ο ίδιος να παραδώσει, στο όνομα του Αγίου Πατέρα, αυτή την προσφορά, ως έμπρακτη απόδειξη της αγάπης  του για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου.

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.