Ο Πάπας Φραγκίσκος για τη σημασία της συμφιλίωσης και της συνεργασίας των Χριστιανών

Published on: 28 Ιανουαρίου 2017

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 592

Tags: ,

Σε ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο οικουμενικός εσπερινός για την ολοκλήρωση της εβδομάδας προσευχής για την ενότητα των χριστιανών, στη βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών, στη Ρώμη. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πάπας Φραγκίσκος και παρέστησαν εκπρόσωποι Χριστιανικών Εκκλησιών και ομολογιών και πλήθος πιστών. H πραγματική συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών θα επιτευχθεί όταν μάθουμε με ταπείνωση ο ένας από τον άλλο ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Radio Vaticana.  Η συμφιλίωση, επισήμανε, είναι ένα δώρο από τον Χριστό.  Πριν από κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, από τους πιστούς οι οποίοι επιχειρούν να υπερβούν τις διαφορές τους, τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρώμης, η συμφιλίωση είναι δώρο του Θεού που δίνεται ελεύθερα σε κάθε έναν από εμάς.

«Πώς διακηρύσσουμε αυτό το Ευαγγέλιο της συμφιλίωσης σήμερα μετά από αιώνες της διαίρεσης;», διερωτήθηκε ο Πάπας. Ο Απόστολος Παύλος καθιστά σαφές ότι η συμφιλίωση απαιτεί θυσία και μια επανάσταση του τρόπου της ζωής μας, πρόσθεσε. Ακριβώς όπως ο Ιησούς έδωσε τη ζωή του για μας, έτσι καλούμαστε να προσφέρουμε τη ζωή μας, ζώντας όχι πια για τους εαυτούς μας και τα δικά μας συμφέροντα, αλλά αντιθέτως ζώντας για τον Χριστό και μέσα στον Χριστό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πάπας ανέφερε ότι ο Σταυρός του Χριστού μας καλεί να αφήσουμε πίσω απ’όλα την απομόνωση και την εσωστρέφεια που μας εμποδίζουν να δούμε το έργο του Αγίου Πνεύματος έξω από το γνώριμο περιβάλλον μας.

Στο τέλος του εσπερινού ο Πάπας Φραγκίσκος μαζί με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιο και τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο David Moxon, διευθυντή του Αγγλικανικού Κέντρου της Ρώμης και προσωπικού εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας στο Βατικανό, ευλόγησαν τους πιστούς που συμμετείχαν στην οικουμενική προσευχή.

Πηγή: amen.gr

Comments are closed.