Ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε τηλεγράφημα στον Καρδινάλιο André Vingt-Trois, Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού

Published on: 14 Νοεμβρίου 2015

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 377

Tags: ,

Ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε τηλεγράφημα στον Καρδινάλιο André Vingt-Trois, Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού, λέγοντας ότι θα είναι κοντά στα θύματα, τις οικογένειές τους και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης, μέσω της προσευχής.

Υπογεγραμμένο από τον Γραμματέα της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Pietro Parolin, το τηλεγράφημα καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας και ζητά από το Θεό να εμπνεύσει σκέψεις ειρήνης και αλληλεγγύης.

Παρακάτω, ακολουθεί το τηλεγραφήμα:

Καρδινάλιε André Vingt-Trois, Αρχιεπίσκοπε του Παρισιού

Αφού ενημερώθηκε για τις τρομακτικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι και στο Stade de France, σκοτώνοντας έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, η Αυτού Αγιότητα ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τον πόνο των οικογενειών που επλήγησαν από το συμβάν και τον πόνο του Γαλλικού λαού. Επικαλέστηκε το Θεό, τον Πατέρα του ελέους, ζητώντας του να καλωσορίσει τα θύματα στην ειρήνη του φωτός Του και να φέρει την ηρεμία και την ελπίδα στους τραυματίες και στις οικογένειες τους. Τους διαβεβαιώνει, όπως και όλο το προσωπικό που συμμετέχει βοηθώντας, για την πνευματική του συνδρομή. Για άλλη μια φορά, ο Άγιος Πατέρας καταδικάζει σθεναρά τη βία, η οποία δεν μπορεί να λύσει τίποτα και ζητά από το Θεό να εμπνεύσει σκέψεις ειρήνης και αλληλεγγύης σε όλους και να δώσει στις οικογένειες που δοκιμάζονται και σε όλο το Γαλλικό λαό, τις ευλογίες Του.

Καρδινάλιος Pietro Parolin
Γραμματέας της Αυτού Αγιότητας

Πηγή: http://en.radiovaticana.va

Comments are closed.