Ο Πάπας ανακοινώνει την προσυνοδική συνάντηση με τους νέους

Published on: 8 Οκτωβρίου 2017

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 178

Tags: , ,

«Επιθυμώ να ανακοινώσω ότι από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου 2018, η Γενική Γραμματεία της Συνόδου των Επισκόπων συγκαλεί μια προ-συνοδική Συνάντηση στην οποία έχουν προσκαλεστεί νέοι προερχόμενοι από διάφορα μέρη του κόσμου». Ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής ακρόασης, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν «τόσο νέοι καθολικοί όσο και νέοι προερχόμενοι από διαφορετικές χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκείες, ή μη πιστοί», δήλωσε ο Ποντίφικας.

Η πρωτοβουλία, συνέχισε ο Φραγκίσκος, «αποτελεί μέρος της πορείας για την προετοιμασία της επόμενης Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων η οποία θα έχει ως θέμα Τους Νέους, την πίστη και την διάκριση της κλήσης, τον Οκτώβριο του 2018».

«Με αυτή την πορεία η Εκκλησία επιθυμεί να ακούσει τη φωνή, την ευαισθησία, την πίστη καθώς επίσης και τις αμφιβολίες και τις επικρίσεις των νέων», εξήγησε ο Ποντίφικας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα της εαρινής συνάντησης θα μεταδοθούν στους Πατέρες της Συνόδου. (pdm)

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.