«Ο Κύριος είναι πανταχού παρών μέσω του Αγίου Πνεύματος»

Published on: 17 Μαΐου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 470

Tags:

Με την προσήκουσα πίστη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου, στο εξωκκλήσι της Αναλήψεως, στην Αζόλιμνο.

Από τις 7 το απόγευμα, χοροστατούντος του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου και με τη συμμετοχή του εφημερίου π. Αντωνίου Βουτσίνου, το ποίμνιο άκουσε με ευλάβεια τα ιερά λόγια του Ευαγγελίου και προσευχήθηκε ως ένα Σώμα. Μετά και την προσφορά της Θείας Κοινωνίας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Αναλήψεως, που τοποθετήθηκε γι αυτό τον σκοπό στο κέντρο του προαύλιου χώρου του ναού.

Στο μήνυμά του, ο Καθολικός Επίσκοπος τόνισε ότι η Ανάληψη του Κυρίου στους Ουρανούς δεν σημαίνει ότι εγκατέλειψε το ποίμνιό του, καθώς μέσω του Αγίου Πνεύματος και της Εκκλησίας, το Σώμα της οποίας αποτελούν οι πιστοί Χριστιανοί, ο Κύριος είναι πάντα μέσα μας και μεταξύ μας, καθοδηγώντας μας – μέσω και της πίστης μας – στην περάτωση του Θείου Λόγου του.

Παρόντες – μεταξύ άλλων – ήταν ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας του Μάννα Γιάννης Μαραγκός, ο τοπικός σύμβουλος του Μάννα Στέλιος Τρουμπετάκης, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας, η τοπική σύμβουλος του Φοίνικα Ρόζα Ξανθάκη κ.ά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη προσφορά των λουκουμάδων, που προετοίμασαν και πρόσφεραν τα μέλη και οι εθελοντές του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά (μαζί με την Κοινότητα) ο κ. Στεφάνου για την προετοιμασία της όλης τελετής,

Από την πλευρά του, και ο π. Αντώνιος Βουτσίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συμμετοχή του στον εορτασμό καθώς – όπως τόνισε – ήταν η πρώτη φορά στα 23 χρόνια που είναι εφημέριος του ναού που ο έρχεται να χοροστατήσει ο Καθολικός Επίσκοπος του νησιού στο ξωκλήσι της Αναλήψεως.

Φωτογραφίες και κείμενο: logotypos.gr

Comments are closed.