Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Φάμπρικα

Published on: 5 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 921

Tags:

Πιστοί στην παράδοση και στο έθιμο οι κάτοικοι της Φάμπρικας γιόρτασαν τον Άγιο Νικόλαο με μια μικρή… βαρκάδα στη θάλασσα του ομώνυμου κόλπου.

του Σταμάτη Καλυμιώτη

Αρκετές δεκάδες από αυτούς αλλά και επισκέπτες από όλη τη Σύρο πέρασαν μαζί με την εικόνα του Αγίου στο νησάκι Άμπελος, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή. Από τις τρεις το μεσημέρι βαρκάκια γέμιζαν από κόσμο και τους μετέφεραν στο νησάκι. Τελευταία έφτασε η εικόνα του Αγίου Νικολάου με τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος τέλεσε δέηση, δίπλα σε ένα εικονοστάσι που είναι στο κέντρο του νησιού και αμέσως μετά ξεκίνησε η επιστροφή με τον ίδιο τρόπο.

Όταν ολοκληρώθηκε, στο γραφικό λιμανάκι της Φάμπρικας έγινε άλλη μια δέηση και στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του χωριού με κατάληξη τον ναό του Αγίου Νικολάου όπου πραγματοποιήθηκε λειτουργία. Στο προαύλιο του Ναού τέλος υπήρχε παραδοσιακή κακαβιά η οποία μοιράστηκε στους πιστούς μετά το τέλος της λειτουργίας. Στη Φάμπρικα από πλευράς της Δημοτικής Αρχής το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη καθώς και οι αντιδήμαρχοι Μάριος Βουτσίνος και Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και στο νησάκι Άμπελος.

Πηγή: logotypos.gr

Comments are closed.