Δρόμος του Σταυρού με τα παιδιά και τους γονείς τους 2019

Published on: 23 Απριλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 381

Tags:

Με τα παιδιά και  τους γονείς τους, τους κατηχητές και  τους εφημερίους, ολοκληρώνοντας την πνευματική προετοιμασία για το Πάσχα του Κυρίου, το πρωί του Σαββάτου τελέσαμε το δρόμο του Σταυρού στο λόφο της Φανερωμένης. Μελετήσαμε το Πάθος του Ιησού, μέσα από οκτώ διαφορετικά στιγμιότυπα της πορείας, από την καταδίκη  του σε θάνατο, έως την Ανάστασή του, το πρωί της Κυριακής.

Η μελέτη των κειμένων , που ακούσαμε από τους μικρούς αναγνώστες και τους κατηχητές τους, μας  φέρνουν πιο κοντά στη δοκιμασία του Ιησού και μας βοηθούν να προσευχηθούμε μαζί του, να θυμηθούμε και να συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας  όσους δοκιμάζονται αυτόν τον καιρό, αλλά κυρίως όσους έχουν βγάλει το Ιησού από τη ζωή τους…

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η Αγία Εκκλησία μελετά τα θαυμάσια έργα που ο Θεός έκανε για το Λαό του και εορτάζει το Πάσχα, δηλαδή το  πέρασμα του Χριστού από το θάνατο στη ζωή με την Ανάστασή του και το τελεί με τα θεία Μυστήρια, ιδιαιτέρως του Βαπτίσματος και της Ευχαριστίας!

Τα παιδιά των κατηχητικών κέντρων, κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής που προηγήθηκε, είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στο Μυστήριο της Μετάνοιας και της Συμφιλίωσης, ώστε να γευτούν  τη μεγάλη χαρά να συμμετέχουν στη γιορτή των μαθητών του Χριστού, τη θεία Ευχαριστία!

Και εμείς, οι ενήλικες, έχουμε  ανάγκη να ανανεώσουμε τη συνάντησή μας με τον εαυτό μας, με τον άλλο και με το  μυστήριο της Μετάνοιας, για να γευτούμε το αυθεντικό αγαθό της συγχώρησης, της αγάπης που δεν εξαρτάται από την αξία μας ή τις δεξιότητές μας, αλλά από την  απλή εγκατάλειψή μας στην Θεϊκή Ευσπλαχνία! Μόνο με τη συμφιλίωσή μας με το Θεό, πηγή κάθε δικαιοσύνης, ομολογούμε το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού και συμμετέχουμε στη θεία Χάρη!

Καλό Πάσχα σε όλους!

Comments are closed.