Ο Δρόμος του Σταυρού από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μάννα

Published on: 11 Απριλίου 2016

Filled Under: Διαδίκτυο, Σύρος

Views: 662

Tags: ,

του Θεοδόση Δανάμπαση

Την καθιερωμένη πομπή προς την κορυφή του λόφου, ακολουθώντας τις 14 στάσεις που έκανε ο Χριστός μέχρι να φτάσει στον δικό του Γολγοθά, ακολούθησαν τα μέλη και οι φίλοι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, στο Φιρό Λαγγόνι.

Βοηθούντος και του καιρού, πολλοί πιστοί έφτασαν από νωρίς στην μικρή παραλία, για να γίνουν “ένα” με τη δοκιμασία του Σταυρού που πέρασε ο ίδιος ο Χριστός, ψάλλοντας και τραγουδώντας υπό τη συνοδεία του π. Αντώνιου Βουτσίνου.

Έχοντας καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος και η παραλία από τα κλαδιά και τα πάμπολλα χόρτα (6 νταλίκες χρειάστηκαν για να μεταφερθούν όλα τα άχρηστα υλικά) από την Υπηρεσία Καθαριότητας κα με τη μέριμνα της Κοινότητας του Μάννα, οι πιστοί πήραν στην πλάτη τους τον Σταυρό και ακολούθησαν το μονοπάτι, μέχρι την κορυφή του λόφου.

“Βρεθήκαμε και σήμερα στο Φιρό Λαγγόνι για να ξεκινήσουμε αυτή την πορεία του δρόμου του Σταυρού λόγω της Σαρακοστής. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια πίσω με μια παρότρυνση φίλων και πλέον έχει γίνει θεσμός αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή. Όλο αυτό το αισθανόμαστε μέσα από την ψυχή μας καθώς είναι άκρως παραστατικό να σηκώνουμε ο καθένας μας έναν ξύλινο Σταυρό με τον ώμο μας προς τον λόφο, όπως ακριβώς έκανε και ο Ιησούς τότε. Ύστερα, διαβάζουμε λόγια που να μας αγγίζουν ώστε να μπορέσει ο καθένας να “σηκώσει” τον δικό του Σταυρό καθημερινά, μέσα από την οικογένειά του και την κοινωνία”, τόνισε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα Ελπίδα Νικητίδου, η οποία ευχήθηκε σε όλους ένα Καλό Πάσχα, γεμάτο υγεία και ευτυχία.

Με το πέρας της πομπής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα καφέ και δροσιστικά σε ένα από τα μαγαζιά της παραλίας Αζολίμνου.

STAYROS_MANNA2

Πηγή: logotypos.gr

Comments are closed.