Ο Αρχιεπίσκοπος π. Simon Kulli έγινε δεκτός από την Ιερά Σύνοδο

Published on: 19 Απριλίου 2018

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 531

Tags: , ,

Στην πρωινή Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018 έγινε δεκτός από την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας  της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος π. Simon Kulli, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Αλβανίας για την μετανάστευση.

Ο Σεβασμιότατος  συνοδευόταν από δύο συνεργάτες του ιερείς του Κλήρου της Εκκλησίας της Αλβανίας: τον π. Γεώργιο και τον π. Νικόλαο, οι οποίοι ασχολούνται με το ίδιο πρόβλημα της μετανάστευσης και έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και άλλες φορές.

Ο Σεβασμιότατος π. Simon ενημερώθηκε από τους Ιεράρχες για την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε τοπική Εκκλησία στην Ελλάδα και για τους πολυάριθμους Καθολικούς Αλβανούς που τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα και έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και τα νησιά της Χώρας μας.

Ενημερώθηκε επίσης για την ποιμαντική φροντίδα της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος για τους μετανάστες Αλβανούς στην Ελλάδα όπως επίσης και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική Εκκλησία στην προσπάθειά της να προσφέρει ολοκληρωμένη πνευματική βοήθεια προς όλους, λόγω της έλλειψης ιερέων.

Ο Σεβασμιότατος π. Simon δήλωσε στην Ιερά Σύνοδο ότι η Εκκλησία της Αλβανίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πνευματικά οι μετανάστες Αλβανοί.

Αναζητήθηκαν από κοινού συγκεκριμένοι τρόποι και ευχή και των δύο πλευρών είναι η συνεργασία μεταξύ ων δύο Εκκλησιών να συνεχιστεί με τν καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.