Νέα από την Καθολική Νεολαία της Πάτρας

16Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ, 2325 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Έχουν ήδη περάσει αυτές οι τρεις όμορφες ημέρες, κατά τις οποίες είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Πάτρα την 16η Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας, με την συμμετοχή 150 νέων από διάφορες εκκλησιαστικές επαρχίες της υπόλοιπης Ελλάδας (συν 20 από τη δική μας ενορία). Εμείς, ως νέοι και οικοδεσπότες της ενορίας Αγίου Ανδρέα, προετοιμαστήκαμε καλά, ώστε οι νέοι να βιώσουμε από κοντά αυτή την εμπειρία και να μοιραστούμε μεταξύ μας τα βιώματα της πίστης, που ο Κύριος μας τα δίνει για να τα υπηρετήσουμε.

Ανάμεσά μας βρέθηκαν νέοι από διάφορες ενορίες και πνευματικά κινήματα όλης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα (σε παρένθεση το μέγεθος της κάθε αποστολής): Ενορία Αγ. Παύλου Πειραιά (26), Βικεντιανή Μαριανή Νεολαία (24), Ενορία Αγ. Θηρεσίας (16), Ενορίες Σύρου (15), Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως Παναγίας Θεσσαλονίκης (14), Ενορία Αγ. Διονυσίου (12), Ενορίες Τήνου (8), Αρμενική Εξαρχία (6), Ενορία Αγ. Αποστόλων Βούλας (4), Ενορία Ιεράς Καρδίας του Ιησού Λάρισας (4), Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως Παναγίας Βόλου (4), Ενορία Αγ. Φραγκίσκου (4), Ενορία Αγ. Βαρβάρας Λαυρίου (3), Ενορία Αγ. Λουκά Ηρακλείου (2), Ενορία Πάρου (1), Κοινότητα Πάπα Ιωάννη ΚΓ΄ (1), Φοκολάρε (1), ενώ τους υποδεχθήκαμε περίπου 20 νέοι της Πάτρας. Πολλά γκρουπ συνοδεύονταν από τους εκκλησιαστικούς παραστάτες και εμψυχωτές τους, ενώ, παράλληλα, μας πλαισίωναν όλους δυναμικά οι δυο σεβαστοί επίσκοποι, οι πατέρες Σεβαστιανός και Πέτρος.

Έχοντας ως θείο δώρο τις φιλίες και τα χαμόγελα που δένουν όλους τους νέους μεταξύ τους, ολοκληρώθηκαν όλες οι αφίξεις και έτσι, καλωσορίζοντας τους συγκεντρωμένοι στον συνεδριακό χώρο της Αγοράς Αργύρη, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Πανελλήνιας Συνάντησης. Με γνώμονα την ανάγκη για προσευχή, σε αυτό το μεγάλο ταξίδι που όλοι μας θέλαμε να βιώσουμε, ενωθήκαμε, γνωριστήκαμε, παρουσιαστήκαμε με παιχνίδια γνωριμίας, ώστε να πραγματοποιήσουμε σημαντικά βήματα στην πορεία της Εκκλησίας.

Εν συνεχεία, δόθηκε η ερμηνεία του μηνύματος της προσευχής και της εμψύχωσης, ώστε όλες οι ομάδες να κατανοήσουμε τις πράξεις της Παναγίας, όπως ότι από την ίδια μαθαίνουμε τη δύναμη να πούμε ναι, σε εκείνους που δεν έπαψαν και δεν σιωπούν σε περίεργες, κακόβουλες περιστάσεις και εργάζονται για να προσφέρουν νέες ευκαιρίες προσευχής. Μέσα από την όμορφη ερμηνεία των πατέρων, των εμψυχωτών μας, κρατήσαμε μέσα μας ότι σαν την Παναγία θέλουμε να μένουμε στα πόδια του Σταυρού, όχι με κλειστή καρδιά, αλλά με ικανή σκέψη και τρυφερή αφοσίωση.

«ΙΔΟΥ Η ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ»

Τα λόγια αυτά ήταν και το μήνυμα όλων των συνεδριών εμψύχωσης, και αυτά θα πρέπει να κρατήσει ο κάθε νέος βαθιά στην καρδιά του, για να μπορέσει να πει ναι σε αυτή την πορεία αγάπης, όπως έκανε και η Παναγία, χωρίς αμφιβολία. Ας πούμε ναι, και ας αγκαλιάσουμε τη ζωή όπως έρχεται. Με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας, ακόμα και με τις αδυναμίες και τα ελαττώματά μας. Παράλληλα, κατά την πορεία πραγματοποίησης της Πανελλήνιας Συνάντησης, το βράδυ του Σαββάτου, οι νέοι είχαμε τη δυνατότητα, με τη συνοδεία των ομαδαρχών, να ξεναγηθούμε στο κέντρο της πόλης, τους πεζόδρομους, το παλιό λιμάνι και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Την Κυριακή προετοιμαστήκαμε για την διεξαγωγή της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια περάσαμε στο συνεδριακό κέντρο της Αγοράς Αργύρη, όπου ο καθένας με την δική του ομάδα εισχώρησε πλέον στην ανάλυση του μηνύματος που είχε λάβει. Η κάθε ομάδα, για να ξεχωρίζει, είχε το δικό της χρώμα και, προκειμένου να το κάνουμε ακόμη πιο διασκεδαστικό, ο καθένας ζωγράφισε το πρόσωπό του με το χρώμα που είχε στην ομάδα του, με την βοήθεια του face painting.

Μετά το πέρας των εμψυχώσεων, πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο κέντρο της πόλης, το γνωστό ως City Rally, το οποίο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι συνεργασίας, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση της ομαδικότητας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολύ κέφι και διασκέδαση, στο πάρτι που έλαβε χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Adonis. Με αυτή την αφορμή πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τραγουδιού και χορού, στο τέλος του οποίου η τριμελής επιτροπή βράβευσε τους καλύτερους διαγωνιζόμενους. Παράλληλα το κέφι συνεχίστηκε με όλους τους νέους μέχρι αργά.

Τη Δευτέρα, που ήταν και η τελευταία μέρα της πανελλήνιας συνάντησης, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επισκεφτήκαμε την Achaia Claus και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του παλαιότερου οινοποιείου της χώρας. Ολοκληρώνοντας, αποχαιρετιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού στην επόμενη πανελλήνια συνάντηση.

Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Γιώργο, τις κυρίες της ενορίας, για την βοήθειά τους, και όλους τους νέους για την συμμετοχή τους.

Γιάννης Κρότσης – Ντανιέλα Φιορεβάντη
Νεολαία Αγ. Ανδρέα Πάτρας

Comments are closed.