“Μύηση στην Προσευχή – Εσύ είσαι ο Χριστός”

Published on: 6 Νοεμβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 506

Tags: ,

Μια από τις ποιμαντικές πρωτοβουλίες της Επισκοπής μας που ξεκινάει για δεύτερη χρονιά είναι η “Μύηση στην Προσευχή – Εσύ είσαι ο Χριστός” κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα.

Η 1η συνάντηση μας θα έχει ως θέμα: «Εσείς ποιος λέτε ότι είμαι;» (Mτ 16,15) και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης στα Χρούσσα με την καθοδήγηση του π. Νικόλαου Ρούσσου.

Η προσευχή είναι η πηγή της ζωής για το χριστιανό. Είναι διάλογος με τον Θεό της ζωής. Η Μύηση στην Προσευχή είναι μια εμπειρία που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε την «τέχνη» της προσευχής, μέσα από στιγμές σιωπής, ακρόασης του Λόγου του Θεού, προσκύνησης του Παναχράντου Μυστηρίου.

«Εσείς ποιος λέτε ότι είμαι;». Αυτό το ερώτημα που ο Ιησούς έθεσε στους μαθητές, μετά από δυο χιλιάδες χρόνια, φτάνει σήμερα και στον καθένα από εμάς και απαιτεί μια απάντηση αληθινή, βέβαιη.

Μια απάντηση που δεν βρίσκεται στα βιβλία ως μια διατύπωση, αλλά μια απάντηση που προέρχεται από την εμπειρία εκείνου που ακολουθεί πραγματικά τον Ιησού, με την βοήθεια ενός «μεγάλου εργάτη», που είναι το Άγιο Πνεύμα. 0 Κύριος με ρωτά και εμένα: για σένα ποιος είμαι εγώ; Και εμείς βέβαια δίνουμε την απάντηση του Πέτρου, εκείνη την απάντηση που μάθαμε στην κατήχηση: εσύ είσαι ο Υιός του Θεού, εσύ είσαι ο Κύριος!

Δεν αρκεί όμως αυτό που μάθαμε στην κατήχηση. Γιατί για να γνωρίσεις πραγματικά τον Ιησού είναι απαραίτητο να βαδίσεις μαζί του, να μείνεις μαζί του, να ακούσεις την φωνή του.

Η «Μύηση» στην προσευχή αποτελεί μια ευκαιρία η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να βαδίζεις με τον Ιησού, να μένεις μαζί του, να ακούς τη φωνή του, ώστε στο τέλος αυτή της εμπειρίας να μπορείς πλέον να δώσεις την δική σου μοναδική απάντηση για το ποιος είναι ο Ιησούς για σένα.

Οι συναντήσεις μας

Η στιγμή προσευχής θα διαρκεί μια ώρα, κατά την οποία θα δίνουμε χρόνο κυρίως στην ακρόαση του Λόγου του Θεού και την σιωπή. Η μουσική καθώς και τα σύμβολα θα αποτελούν βασικά στοιχεία για την κατάνυξη της προσευχής μας και το άνοιγμα της καρδιάς και του πνεύματος στον Κύριο. Μετά από την ώρα προσευχής στο ναό, θα έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε για λίγο μαζί στην αίθουσα της Φανερωμένης για ένα απλό, αδελφικό, αυθόρμητο μοίρασμα της εμπειρίας, κατά τη διάρκεια ενός μικρού κεράσματος.

Ημερομηνίες 

9 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου 2017, 11 Ιανουαρίου, 8 Φεβρουαρίου, 8 Μαρτίου, 13 Απριλίου, 10 Μαΐου 2018

Comments are closed.