“Μόνη διέξοδος η καλλιέργεια των αθλητικών ιδεωδών”

Published on: 5 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1488

Tags:

Τα εγκαίνια του συνθετικού χλοοτάπητα, ο οποίος τοποθετήθηκε πριν από λίγους μήνες στην κάτω αυλή του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος” πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, με την ευχή “να επικρατεί πάντα το αθλητικό πνεύμα και η ομόνοια μεταξύ των μαθητών”.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου π. Φλαβιανού Αλμπέσκου, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, καθώς και πλήθους γονέων.

Οι εκπρόσωποι των δύο εκκλησιών υπογράμμισαν τη σημασία της ευγενούς άμιλλας, σημειώνοντας ότι στον αθλητισμό δεν θα πρέπει να παραγκωνίζονται οι διαχρονικές αξίες της συμμετοχής, του υγειούς συναγωνισμού, του σεβασμού των αντιπάλων, του σεβασμού των θεατών και των αρχών, πάνω στις οποίες στηρίζεται το αθλητικό ιδεώδες. Μεταφέροντας το μήνυμα του Σεβαμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο π. Φλαβιανός τόνισε ότι “μόνη διέξοδος της σημερινής κατάστασης απομένει και είναι η καλλιέργεια των ηθικών αξιών των αθλητικών ιδεωδών και των αρχών του ολυμπισμού από την παιδική και εφηβική ηλικία”.

FRER_EPISKOPOS3

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Σχολείου Fr. Μάριος Καπέλλας ευχαρίστησε τους χορηγούς του έργου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον επιχειρηματία κ. Ειρηναίο Φρέρη και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου.

Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα τουρνουά mini soccer ανάμεσα στους μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου και του Ιδιωτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος”, με το οποίο εγκαινιάστηκε το “δώρο” του σχολείου προς τους μαθητές του.

FRER_EPISKOPOS2

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.