Μέθεξη και πανδαισία ήχων στην συναυλία χορωδιακής μουσικής «A Capella» στον καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Published on: 22 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 289

Tags: ,

Παρότι υπήρχαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις ο καθεδρικός Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο γέμισε ασφυκτικά με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να παρακολουθήσει όρθιος την συναυλία χορωδιακής μουσικής «A Capella» από την Πανεπιστημιακή Χορωδία της Ουάσιγκτον «American University Chamber Singers» υπό τη διεύθυνση του Daniel Abraham.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν περίπου 80 λεπτά και τα 28 μέλη της χορωδίας, άντρες και γυναίκες, στο χρονικό διάστημα αυτό απέδωσαν εξαιρετικά τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα τόσο του κλασικού όσο και του μοντέρνου ρεπερτορίου το οποίο επεκτεινόταν από το αμερικανικό τραγούδι έως και το gospel. Μια λέξη μοναχά μπορεί να περιγράψει το όλο κλίμα: «Θεϊκές φωνές». Αρκεί μοναχά να φανταστεί κανείς ότι με τις φωνές τους τα νεαρά αυτά παιδιά μιμήθηκαν τον ήχο τρεχούμενων νερών και βότσαλων. Μέθεξη και πανδαισία ήχων!!

Καθοριστική για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης υπήρξε η διαμεσολάβηση του διάσημου μαέστρου και μάνατζερ Αναστάσιου Τρίκου: «Είναι φίλος μου» δηλώνει στο «Λ» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου Μπάμπης Κουλούρας , προσθέτοντας: «Αυτός διαλέγει τόπους ιδανικούς για να πραγματοποιήσει κάποια χορωδία εμφάνιση, επιδιώκοντας παράλληλα συνεργασία με ανθρώπους οργανωτικούς».

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι από την μάνατζερ του συγκροτήματος η μουσική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου δέχτηκε πρόταση, να εμφανιστεί στην Ουάσινγκτον, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχηθούμε στον Μπάμπη Κουλούρα να είναι σιδερένιος μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του η οποία τον ανάγκασε αμέσως μετά το κρεβάτι της Νοσηλείας του Νοσοκομείου να παραστεί στην ανωτέρω διοργάνωση του Συλλόγου που είναι πρόεδρος.

Πηγή: logotypos.gr

Comments are closed.