Μεγαλοπρεπής εορτασμός του πολιούχου της Σύρου, Αγίου Νικολάου

Published on: 7 Δεκεμβρίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 715

Tags: , ,

Τον προστάτη των ναυτικών, των παιδιών και των φτωχών και πολιούχο της Άγιο Νικόλαο τίμησε σήμερα το πρωί, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, το νησί της Σύρου με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, κ.κ. Δωροθέου Β’, αλλά και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, εκπρόσωποι του α’ και β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και πολλοί πιστοί οι οποίοι είχαν συρρεύσει από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δωρόθεος Β’ παρέδωσε το μετάλλιο της Μητρόπολης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ένα δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά την οποία αναπέμφθηκαν δεήσεις στην Πλατεία Μιαούλη υπέρ των ναυτιλλομένων και των εργαζομένων στη θάλασσα και στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις και στην Πλατεία Κανάρη υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν θαλάσση πνιγέντων και ναυάγιω τελειωθέντων πατέρων και αδελφών μας. Ακολούθηση ρίψη στεφάνων στη μνήμη των ναυτικών που χάθηκαν ταξιδεύοντας στα πελάγη και τους ωκεανούς της οικουμένης.

Πηγή κειμένου: syrostoday.gr

Comments are closed.