Μεγάλη Τετάρτη: Ευλογία των Αγίων Ελαίων στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη

Published on: 26 Μαρτίου 2015

Filled Under: Εκδήλωση

Views: 1793

Tags:

Κάθε Μεγάλη Τετάρτη βράδυ, η  τοπική Εκκλησία συναθροίζεται γύρω από τον Επίσκοπο και το Πρεσβυτέριο για την ευλογία των ελαίων των Κατηχουμένων, των Ασθενών και του Μύρου.

Οι ιερείς ανανεώνουν τις υποσχέσεις της Ιερατικής τους Χειροτονίας μπροστά στον Επίσκοπο και το Λαό.

Η Ευλογία του Μύρου υπενθυμίζει την Ιεροσύνη του Χριστού στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι βαπτισμένοι, αλλά ιδιαίτερα υπενθυμίζει την Ιεροσύνη του Χριστού στην οποία συμμετέχουν οι Ιερείς δυνάμει της Ιερατικής τους Χειροτονίας. Καθήκον όλων των ιερέων είναι να παρευρεθούν στην Λειτουργία της Ευλογίας του Μύρο, αλλά και να καλέσουν εμάς τους πιστούς, όλων των Ενοριών, να λάβουμε μέρος, ιδιαίτερα εκείνους που ενεργά συμμετέχουν στη ζωή και τη δράση της Εκκλησίας μέσα στην Ενορία (Μέλη Συμβουλίων, Επιτροπές, Θεσμοί.κ.λ.π.). Είναι μια ευκαιρία για να κατανοήσουμε  τη συμμετοχή μας  στο βασιλικό Ιεράτευμα του Ιησού Χριστού και με αυτό το πνεύμα να εργαζόμαστε.

Μετά το πέρας της τελετής, οι Εφημέριοι φροντίζουν να πάρουν τα απαιτούμενα Έλαια για την Ενορία τους.

Με επίσημο τρόπο ο Επίσκοπος παραδίδει τα Άγια Έλαια και το Άγιο Μύρο στους Ιερείς προκειμένου να τα χορηγήσουν,  κατά τη διάρκεια του έτους, στους πιστούς για την σωτηρία τους και την ανακούφιση του σώματος.

Τα Άγια Έλαια και το Άγιο Μύρο, ο κάθε Εφημέριος θα τα παρουσιάσει στους πιστούς της ενορίας του, την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, κατά τη Θεία Ευχαριστία του Μυστικού Δείπνου.

Φέτος, η Τελετή της ευλογίας των Αγίων Ελαίων και του Άγιου Μύρου, θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη  8 Απριλίου, το βράδυ και ώρα 8:30μ.μ. στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη.  Καλούμαστε ως τοπική Εκκλησία να συναθροιστούμε γύρω από τον Επίσκοπό μας και τους Ιερείς μας όπου θα ευλογήσουν τα Άγια Έλαια, θα τελέσουν την Ιερή Ακολουθία του Χρίσματος και οι Ιερείς θα ανανεώσουν τις ιερατικές τους υποσχέσεις.

Comments are closed.