Μεγάλη Τετάρτη: Ανανέωση Ιερατικών Υποσχέσεων & Ευλογία Αγίων Ελαίων

Published on: 5 Απριλίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 776

Tags: , , ,

Στην ενορία του Αγ.Παντελέημονα στο Φοίνικα, πραγματοποιήθηκε εφέτος η Ευλογία των Αγίων Ελαίων και του Αγίου Μύρου γιορτάζοντας παράλληλα  το Μυστήριο της Ιεροσύνης με την ανανέωση των ιερατικών υποσχέσεων από τους ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας και έναν από την Καθολική Αρχιεπισκοπή των Αθηνών (π.Ανδρέας Βουτσίνος).

Συγκεντρωμένοι γύρω από τον Ποιμένα της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Σεβ/τατο  π.Πέτρο Στεφάνου, 12 ιερείς ανανέωσαν τις υποσχέσεις που έδωσαν την ημέρα της Ιερατικής τους χειροτονίας,  ενώ λίγο αργότερα, μετά το Ευαγγέλιο και την ομιλία του Επισκόπου, έγινε η Ευλογία των Αγίων Ελαίων και του Αγίου Μύρου, όπου με αυτό χρήζονται οι κατηχούμενοι, οι ασθενείς και εκείνοι που θα λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος. Δύο ιερείς και 3 λαϊκοί μετέφεραν το Άγιο Μύρο και τα Άγια Έλαια ενώπιον του Επισκόπου ο οποίος τα ευλόγησε δια της επίθεσης των χειρών του και τοποθετήθηκαν σε ειδικό σημείο στο Ναό.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την τελετή,  μεταξύ αυτών, κατηχητές και κατηχήτριες της Τοπικής μας Εκκλησίας, εκπρόσωποι ενοριακών συμβουλίων, επιτροπών και θεσμών της Επισκοπής καθώς επίσης ο Δήμαρχος Σύρου –Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα Γιώργος Περρής,  ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μάρκος Πρίντεζης, άλλοι τοπικοί σύμβουλοι καθώς και ο πρώην Νομάρχης Γιώργος ΜπάΪλας.

Στη ομιλία του ο Σεβ/τατος π.Πέτρος, αναφέρθηκε στο μεγάλο Μυστήριο της Ιεροσύνης και την σπουδαιότητα αυτού καθώς και στη σημασία της Ευλογίας των Αγίων Ελαίων και πως αυτά επιδρούν στη ζωή του χριστιανού.

Λίγο πριν το τέλος της τελετής ο Επίσκοπος ανάμειξε το Άγιο Μύρο με τα Άγια Έλαια του Χρίσματος, και όλα μαζί τα ‘Έλαια τα παρέδωσε σε αντίστοιχα μπουκαλάκια στους εφημερίους προτρέποντάς τους «να τα παρουσιάσετε αύριο στους πιστούς της ενορίας σας κατά τη Θεία Ευχαριστία του Μυστικού Δείπνου. Σας προτρέπω να τα φυλάγετε σε μέρος αξιοπρεπές και ασφαλές. Ας είναι ευλογημένος ο Κύριος»,  και ονομαστικά η κάθε ενορία δια του εφημερίου της παραλάμβανε τα Έλαια.

 

ΣΥΡΟΣ 4/4/2018
Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.