«Με τον Σατανά δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο»

Published on: 17 Δεκεμβρίου 2017

Filled Under: Εξωτερικές Ειδήσεις

Views: 400

Tags: ,

«Με τον Σατανά δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο», προειδοποιεί κατηγορηματικά ο Πάπας Φραγκίσκος, στο όγδοο βίντεο μιας σειράς για την προσευχή του Πάτερ Ημών, το οποίο μεταδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 από το κανάλι της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης TV2000.

Το κακό, εξηγεί, «δεν είναι η ομίχλη του Μιλάνου… δεν είναι κάτι διάχυτο, είναι ένα άτομο», ο Σατανάς.

«Θα επιθυμούσα να πω κάτι για το οποίο είμαι πεπεισμένος, επιμένει ο Πάπας Φραγκίσκος: με τον Σατανά, δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο. Γιατί εάν αρχίσεις να συζητάς μαζί με το Σατανά είσαι χαμένος, είναι πιο έξυπνος από εμάς… και σε μεταπείθει, σε μπερδεύει και είσαι χαμένος… Όχι, φύγε».

Ο διάβολος, προσθέτει, «φαίνεται ότι είναι πάντα εκπαιδευμένος, με εμάς… με εμάς τους ιερείς, με εμάς τους επισκόπους. Είναι εκπαιδευμένος, με αυτόν τον τρόπο εισέρχεται και στη συνέχεια όλο αυτό καταλήγει άσχημα εάν δεν το αντιληφθείς εγκαίρως».

Μέσα από αυτή τη σειρά που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Ρωμαϊκή Σύνοδο για τα ΜΜΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος συζητά με τον π. Marco Pozza, θεολόγο και εφημέριο της φυλακής της Παδούης.

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.