Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ο Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων

Published on: 5 Οκτωβρίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 741

Tags:

Με τον εορτασμό των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, των Αναργύρων, στον ομώνυμο ναό που είναι αφιερωμένος σε εκείνους, στην Απάνω Μεριά, έκλεισε ο μήνας Σεπτέμβριος για την τοπική μας Εκκλησία.

Πλήθος πιστών συνέρευσε τόσο ανήμερα της εορτής τους (26/9) όσο και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε τους δύο αγίους, οι οποίοι με την ιδιότητά τους ως ιατροί θεράπευσαν στην εποχή που έζησαν πολλούς ασθενείς, που υπέφεραν από διάφορες ασθένειες, με κυριότερο όπλο τους, όχι τα σύγχρονα φάρμακα, αφού δεν υπήρχαν τότε, αλλά την μεγάλη και δυνατή πίστη τους στο Θεό.

Αυτό τόνισε και στο κήρυγμά του ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου αναφερόμενος στη ζωή και το έργο των Αγίων Αναργύρων, χαρακτηρίζοντάς τους παράδειγμα για μας σήμερα και ζητώντας να ενστερνιστούμε όσα έχουν να μας διδάξουν και να αποδεχτούμε σαν φάρμακο τον ενάρετο βίο τους. Φάρμακο για να ενισχύσουμε την πίστη μας, φάρμακο για να καταπολεμήσουμε την εκκοσμίκευση, η οποία μας εμποδίζει να είμαστε κοντά στο Θεό, και φάρμακο ευσπλαχνίας, μιας και βρισκόμαστε ακόμα μέσα στο Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας, ζητώντας τους να μας βοηθήσουν να είμαστε ευσπλαχνικοί απέναντι στους συνανθρώπους μας όμως ήταν εκείνοι.

Κατά την ημέρα του εορτασμού, τελέστηκαν τρεις Λειτουργίες, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες ευλαβείς των αγίων που ανηφόρησαν μέχρι εκεί για να ζητήσουν τη χάρη τους.

Είθε οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι πραγματικά ιατροί των σωμάτων και των ψυχών ημών!

Σ.Δ.

Comments are closed.