Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «ΑΝΩ ΠΡΟ»

Published on: 1 Ιουλίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 195

Tags: , ,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου η προφεστιβαλική εκδήλωση «ΑΝΩ ΠΡΟ» δίνοντας  μια πρώτη γεύση του πλούσιου προγράμματος του «Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019» που θα πραγματοποιηθεί 19 με 25 Αυγούστου.

Οι θεατές που βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο είχαν την μοναδική εμπειρία να ακούσουν σπάνιο υλικό από το «Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου»  με συνθέσεις και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο, Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών από τον 17ο ως τον 21ο αιώνα που δεν έχουν δισκογραφηθεί ποτέ, καθιστώντας έτσι την συναυλία συλλεκτική.

Εξαιρετικοί ήταν στην απόδοση των συνθέσεων η οργανίστα  Χριστίνα Αντωνιάδου και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης που εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Την συναυλία προλόγισε ο Νίκος Κανελλόπουλος, σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την διάθεση όλων των συντελεστών του Φεστιβάλ να προσφέρουν στους θεατές μια εμπειρία ζωής, μέσα από επιλογές ρεπερτορίου που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και συστήνουν στο κοινό άγνωστα, αλλά μοναδικά μουσικά έργα.

Η σελίδα του Φεστιβάλ: https://anofestival.gr/
Facebook Page: https://www.facebook.com/anofestival/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης
Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Χορηγοί: Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε., REVOIL, Μικροζυθοποιία NOCTUA
Χορηγός Μετακίνησης: BLUE STAR FERRIES, SEA JETS
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΘΕΜΑ RADIO, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSIC PAPER, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROS TODAY, SYROS AGENDA, NAXOS TIMES, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM

 

Comments are closed.