Με λαμπρότητα η εορτή του Προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας Αγ.Γεωργίου

Published on: 7 Μαΐου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 638

Tags: ,

Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων της αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και αρκετού κόσμου, γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η εορτή του Προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας Μεγαλομάρτυρα Αγ.Γεωργίου, στον ομώνυμο Καθεδρικό μας ναό στην Άνω Σύρο.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος  Στεφάνου, πλαισιωμένος από τον κλήρο της Σύρου, λάμπρυνε με την συμμετοχή της η χορωδία της ενορίας η οποία απέδωσε ύμνους και άσματα στον Κύριο.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στους διωγμούς που σήμερα υφίστανται οι χριστιανοί ανά τον κόσμο καθώς καθημερινά γίνονται μάρτυρες εξαιτίας της πίστης τους στον Ιησού Χριστό. Όπως είπε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέσα στο 2018 θανατωθήκαν σε όλο τον κόσμο 37 ιεραπόστολοι: 19 ιερείς, 4 μοναχοί, 1 μοναχή, 13 λαϊκοί. Από το 2000 έως το 2017, έχουν βρει μαρτυρικό θάνατο 447 ιεραπόστολοι. Και τα στοιχεία αυτά που διαθέτουμε αφορούν μόνο την Καθολική εκκλησία, βεβαίως. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ακόμα και σήμερα η εκκλησία συνεχίζει να είναι εκκλησία μαρτύρων. Τούτο επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο στο τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στη ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ και που όλοι εμείς οι Χριστιανοί συγκλονισμένοι είδαμε να συμβαίνει… Αδελφοί μας στην πίστη, θανατώθηκαν με φρικτό τρόπο μέσα στους ιερούς ναούς όπου είχαν προσέλθει για να εορτάσουν το Πάσχα!»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιότατου.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου στα στενά του λόφου της Άνω Σύρου, βασταζόμενη στους ώμους ανδρών της εθνοφρουράς Σύρου.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.