Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Φοίνικα

Published on: 28 Ιουλίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 977

Tags: ,

Σε έναν κατάμεστο από πιστούς ναό, αλλά και με συγκεντρωμένους έξω απ αυτόν, προεξάρχοντος του Σεβ/του Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου και αρκετών ιερέων, εορτάστηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου με λαμπρότητα η μνήμη του Αγ.Παντελεήμονα, προστάτη της ενοριακής κοινότητα του Φοίνικα.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια στον άγιο που προστρέχουν οι ασθενείς και οι έχοντες προβλήματα υγείας, αφού η αγιοσύνη του δεν είναι τυχαία, των αρετών που τον χαρακτήρισαν ως ιατρό, ο Άγιος Παντελεήμονας κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των πιστών, που κάθε χρόνο συρρέουν στον πανηγύρι αυτό, αλλά αυτή τη χρονιά, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Στο κήρυγμά του ο Σε/τατος Επίσκοπός μας συνέδεσε τα ιερά αναγνώσματα της ημέρας, το Λόγο του Θεού, με τη ζωή και το έργο του Αγ.Παντελεήμονα ο οποίος είναι γνωστός για τα πολλά θαύματα που έκανε κατά τη διάρκεια άσκησης της ιατρικής επιστήμης.

Από το βίο του Αγίου διαβάζουμε: «Ο Άγιος Παντελεήμονας ήταν εξαίρετος γιατρός, ο οποίος έζησε στις αρχές του 4ου αιώνα και διέπρεψε στην αγαθοεργία, εξασκώντας το επάγγελμα του και διατρανώνοντας τη χριστιανική του πίστη μέσα στον ειδωλολατρικό κόσμο. Ο Θεός τον είχε προικίσει και με το χάρισμα των θαυμάτων, αφού τόσο δυνατή ήταν η πίστη του στον ένα και μοναδικό Θεό και τόση η ευσπλαχνία του στον πάσχοντα συνάνθρωπο».

Μετά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, ακολούθησε για πρώτη φορά, η περιφορά της εικόνας του Αγίου, γύρω από το Ναό.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.