Με λαμπρότητα η Εορτή της Παναγίας της Ελπίδος στην Άνω Σύρο

Published on: 13 Νοεμβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 889

Tags: ,

Την «Παναγία της Ελπίδος» γιόρτασε με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία, χθες, 2η Κυριακή του Νοεμβρίου, όπως εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί η εορτή της, με τη συμμετοχή πολλών πιστών και ευλαβών χριστιανών που ανηφόρησαν μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγ.Γεωργίου όπου βρίσκεται η εικόνα της.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των εφημερίων της Σύρου.

Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργος Δούναβης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Δομένικος Σαγκινέτος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μάρκος Πρίντεζης καθώς και άλλοι τοπικοί σύμβουλοι κοινοτήτων.

Την τελετή εμπλούτισε μελωδικά η χορωδία του Ιερού Ναού του Αγ.Γεωργίου υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ.Γιάννη Ρούσσου.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπός μας στηριζόμενος στο Λόγο του Θεού που ακούστηκε αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει ο σημερινός άνθρωπος να ξαναβρεί την ελπίδα του, αλλά που είναι απαραίτητο αυτή την ελπίδα να την εναποθέσει στο Θεό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας λείπει η ελπίδα αδέλφια μου, λείπει από την καρδιά των ανθρώπων!! Και ξέρετε γιατί; γιατί λείπει ο Θεός από την καρδιά μας αλλά και από τη ζωή μας, για να ακουμπήσουμε πάνω του την ύπαρξή μας, για να αντλήσουμε απαντήσεις για την αλήθεια και το νόημα της ζωής μας. Παρασυρμένοι από μια εκκοσμικευμένη κοινωνία, που ζει δίχως Θεό, νομίζουμε πως δεν τον έχουμε ανάγκη!! Στρεφόμαστε σ’ εκείνον για να ικανοποιήσουμε το φυσικό θρησκευτικό μας συναίσθημα μέσα από μια σχέση επιφανειακή και τυπική, αν βέβαια δεν είμαστε εντελώς αδιάφοροι για τα κάλεσμά του. Αρνούμαστε να πορευτούμε μαζί του, να ζήσουμε στην αγάπη του. Δυστυχώς όπου και να ρίξεις το βλέμμα γύρω σου, βλέπεις μια κοινωνία να ζει δίχως αξίες, δίχως αρχές, δίχως Θεό και τελικά δίχως ανθρωπιά. Έχουμε απολυτή ανάγκη ως κοινωνία και ως άτομα να επιστρέψουμε κοντά Του, να εμπιστευτούμε τη ζωή μας σε εκείνον, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια…. Αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι της ελπίδας, ας αφήσουμε το Θεό να μιλήσει στην καρδιά μας και να μας καθοδηγήσει. Η ζωή μας, τότε, θα είναι μια ζωή πίστης και θα μαρτυρά γύρω της τη χριστιανική ελπίδα. Η Παναγία μάς καλεί να είμαστε άνθρωποι της ελπίδας και μας ενθαρρύνει σε αυτό και μας στηρίζει σε αυτό. Είμαστε εδώ, όχι από συνήθεια ή για τυπικούς λόγους, αλλά γιατί θέλουμε εδώ και τώρα μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας να της εμπιστευτούμε τα προβλήματά μας και τις ανησυχίες μας και να ανανεώσουμε την πίστη και την ελπίδα μας στον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι η Ελπίδα του κόσμου.»

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στα στενά του Λόφου της Άνω Σύρου ενώ επιστρέφοντας στο Ναό οι πιστοί ασπάστηκαν την ιερή εικόνα.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.