Με κάθε επισημότητα ο Εορτασμός του Αγ. Βικεντίου Ντε Πωλ

Published on: 29 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 595

Tags: ,

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου, στο παρεκκλήσιο της Μονής των Αδελφών του Ελέους, γιόρτασε η κοινότητα των Αδελφών στη Σύρο, τον Ιδρυτή τους Αγ.Βικέντιο ντε Πωλ, όπου φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από το Βικεντιανό πνεύμα.

Μαζί με τον Επίσκοπο συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας π.Νίκος Ρούσσος και η εξαίρετη χορωδία της ενορίας εμψύχωσε με ύμνους την τελετή.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος αφήνοντας την προσευχή βγήκε στους δρόμους του Παρισιού πριν 400 χρόνια για να υπηρετήσει τους φτωχούς και αδύναμους, βλέποντας στο πρόσωπό τους, τον ίδιο το Χριστό.

Από τότε πολλοί και πολλές ήταν εκείνοι και εκείνες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία των φτωχών (Πατέρες Λαζαριστές, Αδελφές του Ελέους) αλλά και ομάδες (αδελφότητες) ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, νέων, που εμπνευσμένοι από το έργο του Αγ.Βικεντίου οργάνωσαν τρόπους βοήθειας φτωχών και αδύναμων συνανθρώπων τους.

Ο Σεβ/τατος π.Πέτρος για άλλη μια φορά ευχαρίστησε τις Αδελφές του Ελέους για την προσφορά τους στην τοπική μας Εκκλησία μέσω των έργων που έχουν επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια (γαλλικό νοσοκομείο, παιδικός σταθμός Η ΦΩΛΙΑ, γηροκομείο) ευχόμενος ο Κύριος να τους χαρίζει υγεία ώστε για πολλά χρόνια ακόμα να συνεχίζουν το έργο τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν στους πιστούς που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το μικρό παρεκκλήσιο, παραδοσιακοί λουκουμάδες που ετοίμασαν μέλη του προσωπικού του Ησυχαστηρίου.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.