Μαριάπολη στη Σύρο

Published on: 23 Ιουνίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 1205

Tags: , ,

Φέτος στις 18 και 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Σύρο η Μαριάπολη, σύναντηση που οργανώθηκε από το Κίνημα των Φοκολάρι. Με μέγαλη χαρά συμμετείχαν περίπου 80 άτομα, ενήλικοι και παιδιά, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, από τη Σύρο, την Αθήνα, την Τήνο, την Χίο, την Ιταλία, το Λίβανο, τη Γερμανία και την Ουγγαρία.

Ένα μεγάλο δώρο για μας ήταν η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Πέτρου!

Το κύριο Θέμα του προγράμματος ήταν: «Να χτίσουμε γέφυρες ενότητας και αδελφοσύνης». Ήταν μια νέα εμπειρία για πολλά άτομα που, από τα βιώματα τους, πίστευαν πως είναι αδύνατο να ζουν το Ευαγγέλιο έχοντας διαφορές, θρησκευτικές και πολιτιστικές.

Μαζί με το Επίσκοπο ζήσαμε βαθιές στιγμές στην αγρυπνία που έγινε για να προσευχηθούμε για την Αγία Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοπoιείται αυτές τις
μέρες στην Κρήτη.

Ανταλλάξαμε πολλές διαφορετικές εμπειρίες που έδωσαν διάφορα άτομα, τονίζοντας την ελπίδα ότι μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες και σχέσεις ευαγγελικής αγάπης, αρχίζοντας από τα μικρά πράγματα, στην καθημερινή ζωή, στην οικογένια, στην ενορία, στη δουλειά.

Όπως σε κάθε Μαριάπολη, βιώσαμε και τώρα την ειρήνη, τη χαρά, την αγάπη με τον Ιησού ανάμεσά μας. Πολλά άτομα εξέφρασαν ότι πήραν νέα δύναμη για να συνεχίσουν μέσα στη καθημερινή ζωή τους να αγαπούν χωρίς διάκριση και με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να ζήσουμε και να μεταφέρουμε στους άλλους τη χαρά του Ευαγγελίου.

Ευχαριστήσαμε το Θεό για το δώρο αυτό που μας έκανε, κι ευχηθήκαμε να ξανασυναντηθούμε σε μια νέα Μαριάπολη.

Comments are closed.