Ιστοσελίδα Καθολικής Επισκοπής Σύρου: “Λιμάνι γαλήνης και πνευματικής αναζήτησης”

Published on: 6 Μαρτίου 2015

Filled Under: Σύρος

Views: 1182

Tags: ,

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ποιμαντική δράση της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, αλλά και το έργο που επιτελείται στις καθολικές ενορίες της Θήρας και της Κρήτης έχουν πλέον οι επισκέπτες της εύχρηστης και σύγχρονης ιστοσελίδας της, η επίσημη παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της.

Η ιστοσελίδα της Επισκοπής www.episkopisyrou.gr η οποία συνεχώς θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται θα πληροφορεί τους αναγνώστες της για το πρόγραμμα του Επισκόπου και το ευαγγέλιο της ημέρας, θα παρέχει μηνύματα, άρθρα και κηρύγματα των ιερέων, ενώ θα παραπέμπει τους γνώστες ιταλικών στο επίσημο κανάλι του Βατικανού.

Σημειώνεται ότι η βασική γλώσσα της σελίδας είναι η ελληνική, ενώ στα άμεσα σχέδια των υπευθύνων περιλαμβάνεται η ανάρτηση κάποιου κειμένου μεταφρασμένου στα Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά για την ενημέρωση των Καθολικών, οι οποίοι διαμένουν στη χώρα μας και όχι μόνο.

Στο μήνυμά του, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια του πρωτοπόρου Αγίου Παύλου να κηρύξει το Ευαγγέλιο, ώστε η εκκλησία να αγγίξει κάθε χριστιανό και κάθε άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια στη ζωή του. Ακολουθώντας το παράδειγμά του και αξιοποιώντας κάθε μέσο που της προσφέρεται, η τοπική Καθολική Εκκλησία, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων για ενημέρωση, περισυλλογή και πνευματική αναζήτηση, επιδιώκει μέσω της ιστοσελίδας της να φτάσει σε κάθε Χριστιανό και σε κάθε άνθρωπο που αναζητά στη ζωή του την αλήθεια.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος κατέστησε γνωστό ότι σταδιακά, η σελίδα θα εμπλουτίζεται και με στοιχεία από τη μεγάλη ιστορία της Επισκοπής για όσους ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν. Επιπλέον, τονίστηκε ότι η παρουσίαση της ιστοσελίδας έγινε εν μέσω της Τεσσαρακοστής, σαν ένα κάλεσμα πνευματική προετοιμασία όσων την επισκεφτούν.

Τόσο ο Επίσκοπος, όσο και οι διαχειρίστριες της ιστοσελίδας ευχήθηκαν το νέο αυτό ηλεκτρονικό εργαλείο να αποτελέσει “λιμάνι γαλήνης και πνευματικής αναζήτησης” για κάθε άνθρωπο.

Πηγή: Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”

Comments are closed.