Λέρος: Συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας

Published on: 6 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under: Εσωτερικές Ειδήσεις

Views: 580

Tags: ,

Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει στο ελληνικό νησί της Λέρου, στο αρχιπέλαγος της Δωδεκανήσου, μια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συνάντηση φιλοξενείται από τον Ορθόδοξο μητροπολίτη Παΐσιο (Αραβαντινός), του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτά ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Των εργασιών της Επιτροπής προεδρεύουν ο Καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών και ο αρχιεπίσκοπος της Τελμησσού Ιώβ (Getcha) του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το έργο της Επιτροπής είναι να «προγραμματίσει τα μελλοντικά βήματα του θεολογικού καθολικού – ορθοδόξου διαλόγου», διαβάζουμε στο ανακοινωθέν. Με την ευκαιρία της ολομέλειας της συνόδου του περασμένου Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Chieti (Abruzzo), εγκρίθηκε το κοινό έγγραφο (Συνοδικότητα και πρωτείο κατά την πρώτη χιλιετία. Προς μια κοινή αντίληψη στην υπηρεσία της ενότητας της Εκκλησίας». (pdm)

Πηγή: kantam.gr

Comments are closed.