Κυριακή του Πάσχα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη

Published on: 17 Απριλίου 2017

Filled Under: Σύρος

Views: 1028

Tags: , ,

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, τέλεσε ο Σεβ/τατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος Στεφάνου, μαζί με τον εφημέριο π.Νίκο Ρούσσο, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή πολλών πιστών καθώς και, όπως πάντα, των Αδελφών του Ελέους.

Την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία εμψύχωσε με άσματα η πολυφωνική και εξαίρετη χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του μουσικού Γιάννη Ρηγούτσου.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου αλλά έκανε αναφορά και στην προσπάθεια πολλών να περάσουν αντιχριστιανικά μηνύματα στην κοινωνία και στο λαό, προσπαθώντας να αφαιρέσουν χριστιανικά σύμβολα και παραδόσεις από τη ζωή των Ελλήνων, καθώς πολλοί ζουν χωρίς το Θεό στη ζωή τους και χωρίς πίστη.

Έτσι καθίσταται πιο επίκαιρο παρά ποτέ το μήνυμα αγάπης που ακτινοβολεί η Ανάσταση του Κυρίου καθώς όσοι ζούμε το Ευαγγέλιο καλούμαστε να το κάνουμε πράξη στη ζωή μας μέσα στην κοινωνία που ζούμε.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η περιφορά της Αναστάσεως κοντά στο Ναό και με αυτήν ολοκληρώθηκε το Πασχαλινό Τριήμερο.

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Comments are closed.