Ξεκινούν οι Κατηχήσεις Ενηλίκων και Νέων

Published on: 27 Σεπτεμβρίου 2018

Filled Under: Σύρος

Views: 517

Tags:

Από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ξεκινά μια σειρά κατηχήσεων για ενήλικες και νέους.  Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να γίνονται κατηχήσεις για ενήλικες; Λανθασμένα συχνά υπάρχει η αντίληψη πως η κατήχηση είναι κάτι που αφορά μόνο τα μικρά παιδιά.

Ο Επίσκοπος μας Σεβασμιότατος Πέτρος, μας υπενθύμισε κατά την ομιλία του στον Εσπερινό της Πανήγυρης της Παναγίας της Φανερωμένης πως:

«Είμαι  χριστιανός δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανάγκη κατήχησης, το αντίθετο θα έλεγα, οφείλω  να αισθάνομαι την ανάγκη να κατηχηθώ, να γνωρίσω το Χριστό και τη διδασκαλία του. Εμβαθύνοντας  την πίστη μου, την καθιστώ  πιο ώριμη και αυτό με βοηθά να πορεύομαι  στη ζωή μου με δύναμη και χαρά, μέσα από τις καθημερινές δυσκολίες και  τα προβλήματα……   

Χρειάζεται επίσης να κατανοήσουμε, όλο και πιο πολύ, σε τι πιστεύουμε, δηλαδή να εμβαθύνουμε τη πίστη μας. Να γνωρίσουμε καλύτερα  τον Ιησού Χριστό……

……. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι συνεχής και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Μας συμπαραστέκεται η εκκλησία, το πλήθος των  βαφτισμένων πιστών που και εκείνοι δίνουν το  δικό τους αγώνα!»

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προτροπής του Επισκόπου μας σε προσκαλούμε να επωφεληθείς από τις Κατηχήσεις ενηλίκων και νέων οι οποίες θα ξεκινήσουν στην επισκοπή μας.

Θα ήθελες να γνωρίσεις κάποιον ο οποίος σε αγαπά έτσι όπως είσαι;
Κάποιον που είναι διατεθειμένος να δώσει
 ένα αληθινό νόημα στη ζωή σου;

Αυτός ο κάποιος υπάρχει…

..…αν θέλεις να τον συναντήσεις έλα στις κατηχήσεις για νέους και ενήλικες
κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 20.00
στο Κτήριο της Καθολικής Επισκοπής
(απέναντι από το νοσοκομείο),
ξεκινώντας από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Comments are closed.