Κοπή Αγιοβασιλειάτικης Πίτας & Απολογισμός Κάριτας Σύρου

Published on: 4 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under: Σύρος

Views: 391

Tags: ,

Στην κατάμεστη από πιστούς ενοριακή αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού πραγματοποιήθηκε φέτος η κοπή της αγιοβασιλειάτικης πίτας και η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Κάριτας Σύρου.

Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα των παρισταμένων από τον πρόεδρο της Κάριτας Σύρου π. Αντώνιο Βουτσίνο, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί, στα προγράμματα και τις δωρεές ιδρυμάτων, φορέων και ιδιωτών που συντηρούν όλο αυτό το έργο και βεβαίως στους απλούς εθελοντές που αποτελούν την καρδιά αυτής της καλοσυντονισμένης ομαδας.

Όπως τόνισε ο π. Βουτσίνος, η δράση της Κάριτας προσφέρει σε τρία γενικά επίπεδα (ρουχισμός, τρόφιμα-φάρμακα-αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, ρευστά) και από αυτά επωφελούνται τουλάχιστον 80 οικογένειες μηνιαίως και πολλοί άλλοι αναγκεμένοι από τις προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης που δίνονται σχεδόν καθημερινά από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, από τις δωρεές του Αθανάσιου Μαρτίνου, του Ιδρύματος Δημήτρη και Λιλίκας Μωραϊτη, από χρηματοδοτήσεις άλλων φορέων, από τα έσοδα των δύο παζαριών που διοργανώνονται δυο φορές τον χρόνο και βεβαίως από τις συνδρομές των απλών μελών της Κάριτας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Κάριτας Σύρου Ισίδωρος Σαλάχας, ο οποίος πήρε την συγκατάθεση του Σώματος για τον οικονομικό απολογισμό του 2018 και τον προϋπολογισμό του 2019.

Εν συνεχεία, ο Καθολικός Επίσκοπος Πέτρος Στεφάνου ευλόγησε την πίτα, υπογραμμίζοντας ότι» πρέπει να κουβαλάμε μέσα μας τον Χριστό καθημερινά. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε μέλη της Κάριτας και ότι ασκούμε κοινωνικό έργο. Αυτό είναι απλά μια φιλανθρωπία. Εμείς, ωστόσο, πρέπει να κάνουμε το καλό έχοντας μαζί μας τον Θεό», ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις της Κάριτας.

Ακολούθως, τον λόγο πήραν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Ρουσσουνέλος και ο εκπρόσωπος του Ροταριανού Ομίλου Παναγιώτης Τζαναβάρης, οι οποίοι εξήραν το σημαντικό έργο των μελών της Κάριτας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα κέρασμα και το μοίρασμα της πίτας.

Πηγή: logotypos.gr

Comments are closed.