Κλείνοντας το έτος το αφιερωμένο στην μοναχική αφιερωμένη ζωή

Published on: 2 Φεβρουαρίου 2016

Filled Under: Σύρος

Views: 608

Tags:

Καθώς σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2016 Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Παγκόσμια Ημέρα για την Αφιερωμένη Ζωή, κλείνει το έτος που κήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος πέρυσι γι αυτό το σκοπό, δηλαδή «Έτος αφιερωμένο στην μοναχική Αφιερωμένη Ζωή», ως Καθολική Επισκοπή Σύρου, και έχοντας τη χαρά στα διοικητικά όρια του Επισκόπου μας να ζουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις μοναχικές κοινότητες, ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα γι αυτούς τους ανθρώπους, που ζουν και εργάζονται μέσα στην τοπική μας Εκκλησία.

Είναι ένα ελάχιστο ευχαριστώ και ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό τους, για όσα έχουν προσφέρει στην τοπική μας Εκκλησία, αλλά κυρίως γιατί με τη ζωή και το παράδειγμά τους, δίνουν μαρτυρία πίστεως και αποτελούν μικρούς φωτεινούς φάρους που οδηγούν προς το Θεό, σε έναν κόσμο που ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από Εκείνον.

Οι Αδελφές του Ελέους του Αγ.Βικεντίου του Παύλου, οι Αδελφοί των Χριστιανικών Σχολείων, οι Πατέρες Καπουκίνοι, (εδώ στη Σύρο), αλλά και οι Αδελφές Δομηνικανίδες (στη Σαντορίνη), το κάθε μοναχικό τάγμα με τα δικά του ξεχωριστά χαρίσματα, τους δικούς του σκοπούς του ιδρυτή τους αλλά όλοι με το ίδιο Πνεύμα, εργάζονται σιωπηλά, προσεύχονται ακατάπαυστα και δίνουν τη δική τους μαρτυρία πίστης στην αφιερωμένη στον Κύριο ζωή, σε όλους εμάς τα πνευματικά τους αδέλφια.

Το πολυσχιδές και θεάρεστο έργο των τεσσάρων μοναχικών κοινοτήτων, ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση από τους νέους και τις νέες, ώστε παραμερίζοντας τις άλλες φωνές μέσα στην κοινωνία, φωνές αθεΐας και πολύ μακριά από τα ιδανικά και τις αρχές του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, να μπορέσουν να ξεχωρίσουν τη φωνή Εκείνου, που τους ζητά να τον ακολουθήσουν για να εργαστούν στην Εκκλησία Του. Να μη φοβηθούν, να μη δειλιάσουν αλλά να Τον εμπιστευτούν.

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές, Αγαπητοί Πατέρες,

Η τοπική μας Εκκλησία στο πρόσωπο του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου, σας ευχαριστεί και θα συνεχίσει να προσεύχεται για σας.

Σπεράντζα Δουράτσου

Comments are closed.